Élménysuli a losonci Kármánban

Élménysuli a losonci Kármánban

Besztercebánya megyében a diákok ezen a héten élvezhetik a tavaszi szünetet. A losonci Kármán József Alapiskola azonban nem zárta be kapuit. Helyette, Élménysuli címszó alatt, kreatív foglalkozásokat tartanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A tavaszi szünet általában arról szól, hogy a diákok kicsit megpihennek a tanulástól, az iskolától. A koronavírus járvány miatt elhúzódó bezártság azonban már megterhelő gyereknek, szülőnek, pedagógusnak egyaránt. Ezért is döntött úgy a losonci Kármán József Alapiskola vezetése, hogy a tavaszi szünet idejére megnyitja az iskolát, és akinek hiányoznak a társai, vagy szeretné a tananyagot a pedagógussal személyesen átvenni, azt szívesen látják az Élménysuliban.

Csúsz Péter az intézmény igazgatója portálunknak elmondta:

– nyilatkozta, hozzátéve:

Hírdetés

– mondta.

Az alsó tagozat diákjai palacsintát sütöttek, rajzoltak, kézműveskedtek, farsangi álarcokat készítettek, a tornatanár kicsit megmozgatta őket.

Segítség volt ez a szülőknek is, hiszen sok esetben nem tudják kire rábízni a csemetéjüket. Így az iskola falai között biztonságban tudhatják őket. Számukra reggeltől egészen fél 5-ig tartanak a kreatív foglalkozások.

A felsősök pedig fél 1-ig tartózkodnak az iskolában. Ők inkább a tananyagot pótolják, de a szórakozásból sem maradnak ki. A legnagyobb örömöt viszont az jelenti számukra, hogy végre találkozhatnak az osztálytársaikkal, barátaikkal.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »