Jelentős javulás a Komáromi járásban. Bő kettőről 0,69 százalékra csökkent az új pozitív esetszám Keszegfalván

Jelentős javulás a Komáromi járásban. Bő kettőről 0,69 százalékra csökkent az új pozitív esetszám Keszegfalván

Örvendetes eredménnyel végződött az újabb hétvégi Covid-19 szűrés a Komáromtól tíz kilométerre fekvő Keszegfalván. A múlt heti 18 helyett most csak 4 újabb pozitív eset derült ki, sőt, a fertőzött személyek közül egy nem is helyi lakos.

„A helyi kultúrházban e hét végén csak szombaton 9-16 óra között folyt a Covid-19-szűrés, amely során 582 személy igényelte az ingyenes antigénes tesztelést. Csupán 4 esetben mutatkozott pozitivitás, ami hozzávetőleg 0,69 százalékot jelent“ – tudatta a jó hírt Pataki Dezső, Keszegfalva polgármestere.

Hírdetés

„Ma csaknem ugyanannyi személy teszteltette magát, mint múlt szombaton, de sokkal jobb eredmény született.

Nálunk szinte minden esetben családon belüli továbbfertőzésre került sor. Bár előzőleg a lakosainknak azt ajánlottuk, hogy ma elsősorban a pedagógusok, a szülők és az alkalmazásban levők teszteltessék magukat, de rajtuk kívül nyugdíjasok is jöttek, s természetesen, senkit sem utasítottunk el. További érdeklődők más falvakból is érkeztek a mi mintavételi pontunkra, s a körükben egy pozitív esetet szűrtünk ki. Mi holnap már nem teszteljük a lakosságot. Reméljük, hogy ezentúl is már csak a helyi járványügyi helyzet javulásáról, nem pedig a romlásáról számolhatunk be“ – fejtette ki a falu első embere.

Végül ezúton is hálásan köszönte meg a szolgálatot teljesítő csapat becsületes és szakszerű munkáját, valamint minden érintett felelősségteljes hozzáállását.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »