Skócia éjféltől országos lezárást vezet be

Skócia éjféltől országos lezárást vezet be

A skót kormány szavai szerint arról döntött, hogy bevezeti “a törvényi kötelezettséget az otthonmaradásra az elkerülhetetlen indokokat kivéve”. Otthonaikat csak valóban elkerülhetetlen esetekben hagyhatják majd el az emberek.

Kültéren legfeljebb ketten találkozhatnak két külön háztartásból – ez nem vonatkozik a 11 évnél fiatalabbakra. Az iskolák februárig zárva maradnak, áttérnek az online oktatásra. Kivételt csak a speciális figyelmet igénylő gyerekek, valamint a kulcsfontosságú ágazatok alkalmazottainak gyermekei kapnak, ők továbbra is látogathatják az iskolákat. Zárva maradnak a templomok és imaházak is.

Hírdetés

Skóciában vasárnap 1905 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak 13.810 elvégzett tesztből. Sturgeon úgy véli, hogy a koronavírus feletti győzelem érdekében le kell lassítani a járvány terjedését, valamint meg kell gyorsítani az oltási folyamatot. Szavai szerint idáig több mint 100 ezren kapták már meg a koronavírus elleni oltást részben az AstraZeneca, részben pedig a BioNTech és a Pfizer vakcináját.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »