7 női tulajdonság, ami férfiként nehezen elviselhető

7 női tulajdonság, ami férfiként nehezen elviselhető

Mielőtt megköveznek a női olvasók, szeretném leszögezni, ha egy adott nőben az itt felsorolt összes tulajdonság megtalálható, azt még mindig tudja ellensúlyozni sok más kiváló tulajdonsággal és képességgel. Most azonban azokat a jobbára nőkre jellemző viselkedési formákat gyűjtöttem össze, melyeket a legtöbb férfi nehezen tűr. Természetesen ezek kisebb-nagyobb mértékben minden nőben megtalálhatóak, de az arányokban nagy a szóródás. A kivételek létezését természetesen elfogadom.

Kényszeres közlésvágy

Elismert tudományos tény, hogy a nőknek fejlettebbek a kommunikációs készségei. Elsősorban a beszéd területén jóval többet és gyakrabban kezdeményeznek kommunikációt. Ez azonban azzal is jár, hogy náluk a beszéd elsősorban nem az információ átadás eszköze, hanem sokkal inkább érzelmi biztonságot, időtöltést és szórakozást jelent. A nemek között e területen megfigyelhető aszimmetria miatt, a másik fél, (a férfi) passzív marad, magyarán nem tud szóhoz jutni. Bár a kapcsolat elején a női csacsogás még kellemes is lehet a partner fülének, évekkel később garantált vérnyomás emelkedést okoz.

Megmagyarázhatatlan gyűjtőszenvedély a ruhák, cipők és táskák iránt

Az emberiség történelme során rendkívül sok tudományos és technikai felfedezést történt. Kutatjuk a föld és a kozmosz titkait. A pszichológia és a szociológiai feltérképezi az egyén és a csoportok viselkedéseinek mechanizmusait. Ennek ellenére nem született elfogadott magyarázat arra vonatkozóan, hogy miért kell egy nőnek sokkal több ruha, cipő és táska, mint amit élete során el tud használni. Gardrób szekrények tucatjai bizonyítják, hogy az azokban tárolt holmik évekig, sőt annál tovább is háborítatlanul pihennek, míg végül egy turkálóban, vagy a szemétben fejezik be életüket. Persze a divat olyan ütemben változik, hogy a termékeknek nincs idejük kifutni teljes élettartamukat, ezért gyorsabban avulnak el, mint a számítógép processzorok. A fogyasztói társadalom alapja és fő mozgatórugója a nők kényszeres vásárlása. Férfi legyen a talpán, aki egyrészt finanszírozni, másrészt kordában tudja tartani partnere ez irányú hajalmait.

Szeretet cunami kisállatok és plüss teremtmények láttán

A nők a dolgokat két nagy halmazra osztják. Vannak a cuki tárgyak és cuki élőlények, meg az összes többi. Egyesek ezt a szemléletet az étkezésükre is kiterjesztették. Cuki állatokat nem eszünk. Ezért kiesett az őz, a nyúl, a bárány, a kismalac, a kacsa és a liba. A rántott hús az maradhat, mert a felnőtt disznó az egy ronda és koszos dög, még szép, hogy meg lehet enni, de azok az állatok, melyek már szerepeltek Disney rajzfilmben mindenképpen lekerülnek az étlapról. Ez a gondolkodás vezet oda, hogy az ilyen nővel természetfilmet sem lehet megnézni, mivel ott az aranyos gazella borjú a csúnya oroszlán szájában végzi, ami elviselhetetlen. Viszont ha rámutatsz arra, hogy amennyiben a ragadozó nem ejti el zsákmányát, akkor a cuki oroszlánkölykök fognak fájdalmas és lassú éhhalált halni, akkor is Te leszel a szívtelen férfi állat. A plüss játékokhoz való vonzódás, talán a nem teljes felnőtté válás tünete, ami ha nem ölt extrém méreteket még elviselhető. Az egyetlen előnye, hogy nem kell sokat agyalni a születésnapi, vagy karácsonyi ajándékok kiválasztásán.

Hírdetés

Ezotéria

Minden kornak és minden társadalomnak megvan a maga szellemi kábítószere, mellyel a lét elviselhetetlenségét próbálja ellensúlyozni. A férfiaknak is és a nőknek is. ilyenek a vallások, a filozófiai eszmék, a nagy politikai eszmerendszerek és az összeesküvés elméletek. Az ezotéria az élethazugságok és az önfelmentő mechanizmusok kvintesszenciája. A kérdés az, hogy ez miért a nőket találta meg elsősorban. Talán azért mert nekik jobban eladható, illetve kevésbé racionálisak, és jobban érzelem vezéreltek a férfiaknál.

Irányításkényszer

Párkapcsolati téren a leggyakoribb kapcsolatromboló női viselkedés a kényszeres irányítás mánia. Azzal, hogy valaki lépésről-lépésre, de könyörtelenül eluralkodik a másik felett. A folyamat végén pedig vagy fellázad a férfi és tovább áll, vagy teljesen föladja magát és ezzel rabtartója szemében minden vonzerejét elveszíti. A helyzet tanulsága az, hogy nem biztos, hogy boldoggá tesz az, amit elértél.

Kiszámíthatatlanság

A legtöbb férfi egy harmonikus és kiegyensúlyozott kapcsolatra vágyik. Vannak azonban, akik számára ez egyenesen unalmasnak hat, ezért feldobják némi érzelmi hullámvasúttal. Ahogy a magyar rap klasszikusban énekelték: Egyszer egy sárkány, egyszer egy királylány. Csakhogy, mi férfiak ezzel egyáltalán nem tudunk mit kezdeni. Se a túlzott ragaszkodással, sem a jégkirálynő duzzogásával. Vagy lefagyunk, vagy dühöngünk. Egyik sem jelent kedvező kilátásokat a párkapcsolat jövőjére nézve.

Szex manipuláció

Utoljára maradt a nagy klasszikus. A nők teljesen másként állnak a szexhez, mint a férfiak. Itt is dominálnak a szélsőségek. Ha nagyon bejön az adott férfi szexuálisan, akkor a nők mindenre képesek, hogy ágyba kerüljenek a kiszemelttel és minél gyakrabban kielégítsék egymás vágyait. Hosszabb kapcsolatban, ahol az első hónapok izgalma már tűnőben van, könnyen válik a szex fegyverré annak kezében, aki kevésbé van kiéhezve rá és ez általában nem a férfi. Persze könnyű azt mondani, hogy őrizzük meg a kezdeti lángot, de jobban elviselnénk, mi férfiak, ha nők praktikusabban állnának a szexhez.

A fenti tulajdonságok, olyan közhelyek melyekre számtalan példát találhatunk környezetünkben, mégis nehezen ismerjük fel, ha a saját partnerünkről van szó.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »