580 újságíró regisztrált a szlovákiai pápalátogatásra

580 újságíró regisztrált a szlovákiai pápalátogatásra

Az augusztus 31-én lezárult regisztrálások szerint a világ 580 újságírója szeretné a helyszíneken figyelemmel követni a Szentatya szeptember 12-15-e között megvalósuló szlovákiai látogatását.

A pápával együtt a repülőgépen 80 újságíró és médiadolgozó érkezik Szlovákiába, köztük három szlovák újságíróval, akik két szerkesztőséget képviselnek, tájékoztatott a szlovákiai püspöki konferencia sajtóirodája.

Örülünk, hogy a Szentatya Szlovákiába látogatása ilyen érdeklődésnek örvend… Bízunk benne, hogy Isten a média munkáján keresztül is sok embert, olvasót, hallgatót és nézőt megérint”

– nyilatkozta Martin Kramara, a püspökkari konferencia szóvivője, aki a médiáért felelős a pápalátogatás során. Hozzáfűzte, a regisztráció lezárulása után a látogatást előkészítő csapat megküldi a szóban forgó újságíróknak az első információkat.

Hírdetés

Az akkreditációk és az egyes rendezvényekre szóló jegyek átadásának módjáról a regisztráció során megadott e-mail címeken tájékoztatják az érintetteket.  Jelenleg még folyik a teljes átoltottságuk ellenőrzése az Országos Egészségügyi Információs Központon (NCZI) keresztül.

Az elkövetkező napokban tájékoztatjuk az újságírókat a sajtóközpontokat érintő információkról is”

– fogalmazott Kramara.

A Szentatyával együtt érkező újságírók a budapesti Eucharisztikus Kongresszus utolsó szentmiséjén is részt vesznek. Ferenc pápával együtt Rómából érkeznek Budapesten keresztül a szlovákiai helyszínekre, Pozsonyba, Kassára, Eperjesre és Sasvárra, majd vissza Rómába

Az újságírók másik csoportja a regisztrációt követően a pápalátogatást a navstevapapeza.sk hivatalos weboldalon keresztül követheti. A regisztrálások alapján több országból is érkeznek újságírók Szlovákiába (Albániából, Argentínából, Ausztriából, Belgiumból, Kanadából, Csehországból, Spanyolországból, Franciaországból, Németországból, Magyarországról, Írországból, Olaszországból, Lengyelországból, Szerbiából, Bosznia és Hercegovinából, Ukrajnából, az Egyesült Államokból és Vatikánból is). A legnagyobb részük azonban a szlovákiai újságíró, innen összesen 400-an regisztráltak. Ezek közül több mint 110-en fotósok, és ugyanennyi a regisztrált operatőr is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »