470 millióból újítottak fel ingatlanokat orosházi szegregátumokban – vajon meddig húzzák, mielőtt újra putri lesz belőlük?

470 millióból újítottak fel ingatlanokat orosházi szegregátumokban – vajon meddig húzzák, mielőtt újra putri lesz belőlük?

Egy szép, határidőre befejezett beruházáson vagyunk túl, amelynek értéke 470 millió forint – ismertette bevezetőjében Erdős Norbert, Orosháza és térsége országgyűlési képviselője a projektzárón, a Dankó utcai lakóépületek előtt – írja az Oroscafé.

Írják továbbá, hogy a képviselő-testület még 2019 szeptemberében hozott döntést arról, hogy a Dankó utcai szegregátum területén található ingatlanokat és azok környezetét szeretné rendbe hozni a „Leromlott városi területek rehabilitációja” című településfejlesztési pályázati keret terhére.

A fentiekből már ki is derül, hogy itt cigányok által lakott ingatlanokról van szó. Ezt meg is erősítette egy orosházi olvasónk, aki tájékoztatott minket az esetről.

Ő úgy gondolja, hogy jelentősen túl van az egész árazva. Azt gyanítja, hogy az ország többi kisvárosában is vannak hasonló elképesztően túlárazott "felzárkóztató" fejlesztések. Nagyon sok pénz folyhat el tehát ilyenekre.

Érdemes megnézni az eredeti pályázati kiírást is. Ott a szerződött támogatás összege 360 millió forint.

Van azonban egy másik olvasata is az esetnek. Az ilyen történetek az esetek 100 százalékában így néznek ki:

1. Adott egy normális állapotban lévő ingatlan vagy környéke, cigányok költöznek bele vagy laknak a közelében, lelakják, elégetik a parkettát, illegális hulladéklerakót csinálnak belőle, magyarul egy gusztustalan és élhetetlen putrit. Bár nekik nincs bajuk vele.

2. Jön a "zseniális ötlet", a "felzárkóztatás", és sok millióért felújítják az ingatlanokat.

3. Semmiféle számonkérés vagy ehhez hasonló nincs, mindent kezdenek újra, megint szétbarmolják az ingatlanokat. Ez várható Orosházán is. Nyilván nem a felújítással van a gond, az jó és üdvözlendő, a gond az, hogy nem fogják betartatni a kiilleszkedett antiszociális társasággal a normális együttélés alapvető szabályait.

Hírdetés

– Dávid Zoltán polgármester szerint hatalmas a változás a környéken. Mint mondta, óriási szemétdombok, rengeteg hulladék csúfította a területet, ezeknek ma már nyomuk sincs, sőt egy kellemes, újonnan kialakított közpark emeli a környék színvonalát – fogalmazott. Sajnos idő kérdése, hogy újra legyen az, ami jelen pillanatban – még – nincs…

Így néztek ki korábban (és hamarosan újra így fognak kinézni):

Így néznek ki most – nem sokáig:

L. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »