4,5 millió ukrán fogyasztó van áram nélkül

4,5 millió ukrán fogyasztó van áram nélkül

A legújabb orosz drón- és rakétacsapások miatt november 3-án mintegy 4,5 millió fogyasztónál volt ideiglenesen áramszünet a vészhelyzeti és a tervezett áramkikapcsolások miatt. Ez elsősorban Kijevet és tíz másik megyét érintett – írja a Kárpáti Igaz Szó.

Az áramszolgáltatóknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a kimaradások kiszámíthatóak és a fogyasztók számára teljesen érthetőek legyenek – hangzott el Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos esti videóbeszédében.

Az ukrán államfő felszólította a helyi hatóságokat, hogy Ukrajna minden városában és közösségében figyeljék, hogy ne legyen felesleges áramhasználat.

„Most semmiképpen sincs itt az ideje a ragyogó kirakatoknak, tábláknak, reklámoknak és egyéb hasonló kivilágításoknak.”

Hírdetés

– mondta Zelenszkij. Egyben arra kérte az energiavállalatokat, hogy aktívabban magyarázzák el az embereknek, mikor és miért kapcsolják le az áramot ebben vagy abban az utcában.

  „Ha valaki nyolc-tíz órán keresztül áram nélkül marad, azonban az utca túloldalán minden működik, beleértve a közvilágítást is, akkor ez mindenképpen igazságtalan. Mindent meg kell tenni, hogy a kimaradások kiszámíthatóak és a fogyasztók számára teljesen érthetőek legyenek.”

– tette hozzá.

Kiszo.net


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »