44 ezer pelenka a legszegényebb családok gyermekeinek

44 ezer pelenka a legszegényebb családok gyermekeinek

Több mint 44 ezer darab pelenkát adományozott a Pampers a Rossmann üzleteiben tartott kampány eredményeként rászoruló családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) közreműködésével.

A Rossmann és a Pampers közös jótékonysági kampányában 2024. február 12. és március 10. között minden megvásárolt Pampers pelenkacsomag után egy darab pelenkát ajánlott fel a márka a legszegényebb településeken élő kisbabák számára. A kampány végén 44 797 darab pelenka gyűlt össze.

A Máltai Szeretetszolgálat és a Pampers márka is azt vallja, minden gyermeknek jár a biztonságos környezet és az odafigyelő gondoskodás, ezért a kampányban összegyűlt adományt a legszegényebb településeken élő kisbabák támogatására ajánlották fel. A pelenkákat elsősorban az MMSZ falvakban és kistelepüléseken működő szociális és közösségi központjaiban, a Jelenlét Pontokon, valamint a családok átmeneti otthonaiban használják fel, ahol a rászoruló kisgyermekes családok mindennap megfordulnak.

Az adományt jelképesen Zalakomáron, a Jelenlét Ponton adták át a Pampers márka képviselői, akik az egész napot a közösségi házban töltötték, megismerkedtek az MMSZ Jelenlét Programjával, valamint a településen folyó munkával.

Hírdetés

A Jelenlét Pontok a legszegényebb településeken működő, felzárkózást segítő programok központjai, ahova a kisgyermekes anyák, a fiatalok és a családok egész nap betérhetnek. A házban többek között van mindenki számára használható mosoda, közös konyha, ahol szükség esetén főzhetnek, a szociális munkatársak segítik a családok ügyintézését, a gyerekeket számos foglalkozás, program és akár korrepetálás várja, a három év alatti gyermekek édesanyjukkal mozgásfejlesztésre járnak.

Az adományba kapott pelenkák a házban azt szolgálják, hogy a Jelenlét Pontra érkező anyukák és gyermekek otthonosan és biztonságos környezetben érezzék magukat.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Majoros Árpád Csaba

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »