30 nappal meghosszabbították a székelyudvarhelyi kórház menedzserének elõzetes letartóztatását

30 nappal meghosszabbították a székelyudvarhelyi kórház menedzser-igazgatója, Lukács Antal előzetes letartóztatását – derül ki Székelyudvarhely polgármesterének rövid bejelentéséből. Gálfi Árpád ez okból meghosszabbította Borka-Balás Attila ideiglenes menedzser-igazgató kinevezését.

Hírdetés

„A Székelyudvarhelyi Városi Kórház menedzser-igazgatója ellen az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) eljárást folytat. A kórház vezetőjének korábbi előzetes letartóztatását az ügyészség újabb 30 nappal meghosszabbította, ezért az egészségügyi intézmény élére az érvényes jogszabályok szerint az ideiglenes menedzser-igazgató kinevezését szintén újabb 30 nappal meghosszabbítottam. Borka-Balás Attila úr megbízatása továbbra is ideiglenes, az újabb kinevezés 2021. február 2-ig, a felfüggesztett menedzser letartóztatásának lejártáig tart” – jelentette be Facebook-oldalán Gálfi Árpád polgármester.

Mint arról beszámoltunk, a DNA szerint április 10-e és december 2-a között a székelyudvarhelyi kórház törvénytelen módon kötött szerződéseket egy vállalattal, és túl magas áron vásárolt egészségügyi eszközöket (sokat ezek közül szükségtelenül). Lukács Antalt hivatali visszaéléssel, vesztegetés elfogadásával és befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják. (hírszerk)

Kiemelt kép forrása: Gálfi Árpád polgármester Facebook-oldala


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »