100. BL-góljára és a győzelemre készül kazah ellenfele ellen a magyar bajnok

A Ferencváros számára kulcsfontosságú a továbbjutás a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából, amelyben a szerdai visszavágón a kazah Tobolt fogadja a Groupama Arénában. A mérkőzést 20 órától követheti az M4 Sporton és a hirado.hu-n.

A zöld-fehérek célkitűzése, hogy sorozatban negyedszer is csoportkörben szerepeljenek a BL-ben, vagy rosszabb esetben az Európa-ligában, ehhez viszont most mindenképpen nyerniük kell az idegenbeli 0-0-t követően, ugyanis a párharc vesztese a harmadik számú európai kupasorozatba, az Európa-konferencialigába kerül át.

A múlt heti első felvonáson a magyar bajnok idény eleji formát mutatott, de helyzetét nemcsak az nehezítette, hogy az új szezon első tétmeccsét játszotta, hanem a hétórás utazás és a négyórás időeltolódás is. Utóbbi kettő viszont ezúttal a riválist érinti hátrányosan, amely ráadásul a hétvégén 6-1-re kikapott szombaton a Taraztól a Kazah Kupa C csoportjának 1. fordulójában.

A Groupama Arénában remek hangulat várható, az előzetes jegyeladási adatok szerint ugyanis legalább 15 ezren ott lesznek a csapat mögött a lelátón.

„Kostanayban telt ház volt, ami körülbelül 9 ezer nézőt jelentett, remek hangulatban játszhattunk a párharc első mérkőzésén. Remélem, nálunk is minél többen kilátogatnak majd és segítenek nekünk. Ezen a szinten senkit nem szabad lebecsülni, a kazah bajnokcsapat is kemény ellenfél.

Szükségünk lesz a szurkolóink támogatásra” – mondta az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov, aki a keddi sajtótájékoztatón elárulta, hogy az egy nappal korábbi tréningen elsősorban a védekezést, a keddin a támadásépítést gyakorolták a játékosok, akik így minden téren felkészülten várják a szerdai összecsapást.

A szezon kezdete sosem könnyű, a hosszú út sem segített, de jó felkészülésen vagyunk túl. Az ellenfélnek az nyilván előnyt jelent, hogy már zajlik a kazah bajnokság. Komoly és nehéz meccset játszottunk idegenben, ahol azért szervezetten futballoztunk” – fogalmazott az orosz szakember.

A csapatkapitány Dibusz Dénes szerint úgy kell pályára lépniük, hogy egy másodpercre se fordulhasson meg a kazahok fejében, miszerint reális esélyük van a továbbjutásra.

Hírdetés

Agresszív és határozott futballra lesz szükségünk. Olyan domináns játékot kell nyújtani, amit kint nem sikerült megvalósítani, ezért kellett megelégednünk a döntetlennel. Bizonyítani kell, hogy a mienk a jobb csapat” – fogalmazott határozottan a válogatott kapus, aki szerint elégedettek és boldogok nem lennének, ha tizenegyesekkel dőlne el a párharc.

Kristoffer Zachariassen, aki Kazahsztánban kihagyta a Ferencváros legnagyobb helyzetét, reméli, ha a visszavágón ismét lesz lehetősége, nem hibázik.

Nagyon sajnálom azt a kimaradt lehetőséget. Az egész mérkőzésen az volt a legnagyobb helyzetünk. Ha gólt lövök, minden másként alakul, és talán most előnnyel várnánk a budapesti visszavágót. Bízom benne, ha a visszavágón is lesz helyzetem, azt értékesítem. Egyelőre csak az első forduló első mérkőzésén vagyunk túl, a csoportkörbe jutáshoz pedig négy megnyert párharcra lenne szükség. De hiszünk magunkban, a szakmai stáb felkészült, mi, játékosok pedig mindent megteszünk céljaink eléréséért. Ehhez szerdán a Tobolt mindenképpen le kell győznünk hazai pályán” – közölte a Fradi norvég középpályása, aki bízik magában és csapattársaiban.

Érdekesség, hogy amennyiben a Fradi gólt lő este, az csapat 100. gólja lesz a legrangosabb európai kupában, a Bajnokcsapatok Európa-kupájában (BEK), illetve jogutódjában, a Bajnokok Ligájában (BL), ahol már a 65. mérkőzésre készülnek a zöld fehérek.

Amíg az FTC 33 bajnoki címével rutinos szereplőnek számít mind az európai porondon, mind a legrangosabb sorozatban, addig a Tobol mindössze másodszor indul a BL-ben: az előző alkalommal, 2011-ben a Slovan Bratislava 3-1-es összesítéssel már az első körben elbúcsúztatta. Az ellenfél ráadásul története során eddig egyetlen párharcot tudott nyerni az európai kupasorozatokban, méghozzá 2018-ban, az EL-selejtező első körében. A Ferencváros ezt megelőzően még sosem találkozott kazah csapattal.

A párharc visszavágója szerdán 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában. A továbbjutóra a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi párharcának győztese vár a második fordulóban, míg a másik gárda következő ellenfele – a Konferencia-liga-selejtező második körében – az északmacedón Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának vesztese lesz.

A BL-csoportkörbe jutáshoz négy párharcot kell nyernie az FTC-nek.

A mérkőzést, amelynek Krzysztof Jakubik személyében lengyel játékvezetője lesz, az M4 Sporton és a hirado.hu-n is élőben követhetik szerda este 20 órától.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »