Önt is megkérdezte a Facebook, hogy túlélte-e a pakisztáni robbantást?

Önt is megkérdezte a Facebook, hogy túlélte-e a pakisztáni robbantást?

Világszerte felhasználók százezrei, talán milliói kapták meg a kérdést a közösségi oldaltól, hogy jól vannak-e a pakisztáni Lahore városában történt, több tucat halálos áldozattal járó öngyilkos merénylet után.

Kevés olyan jelenség van, amellyel jobban lehetne jellemezni a kort, amelyben élünk, mint a Facebook „Safety check” nevű alkalmazása. A világ legnagyobb közösségi oldala külön rendszert dolgozott ki arra, hogy az emberek jelezzék szeretteiknek, hogy túlélték az éppen aktuális terrortámadást. A fogaskerekek közé most azonban némi homok kerülhetett.

Az elmúlt órákban Facebook és Twitter bejegyzések ezreiben értetlenkednek a világ legkülönbözőbb pontjain – köztük Magyarországon – élő emberek, hogy Mr. Zuckerberg miért érdeklődik, hogy „megvannak-e”, a Lahore-i merénylet után. A Safety check szövege szerint azért, mert „úgy tűnik, hogy a Lahore, Pakisztán területén történt robbanás által érintett területen tartózkodsz.” Csakhogy ezek a felhasználók mind otthon vannak,

Hírdetés

sok ezer kilométerre

a tragikus eseményektől.

A Gawker megkérdezte a közösségi oldal üzemeltőit, hogy ezt akkor most miért és hogyan? A szűkszavú válaszban a Facebook szóvivője elnézést kért mindenkitől, aki indokolatlanul kapott ilyen értesítést, és közölte, hogy dolgoznak a hiba kijavításán. Ám arra nem adott választ, hogy mi okozta a bizarr jelenséget.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »