A Facebook nem tűri a félhivatalos Jobbik-csoportokat

A Facebook nem tűri a félhivatalos Jobbik-csoportokat

A közösségi oldal moderálási elveit több csoport bejegyzései is átléphették, mivel pár hét alatt tizenhatot töröltek. Az ATV szerint a Kuruc.infó készített egy listát azon oldalakról, amelyeknek közük lehet mindehhez.

Eszerint a dobogó legmagasabb fokára a Rosszabbik.com-ot tették, és tudni vélték, hogy az a továbbiakban a Deres.tv, a Jobbra át és a Láss tisztán oldalak letiltására ösztönzi követőit. Ezüstérmes lett az Éljünk békében No racism oldal, míg a bronzot a Jobbikbűnözés-nyilasbűnözés című formáció gyűjthette be – írta az Atv.hu. Az oldal szerint a Kuruc.infó az közölte, hogy ezek az oldalak és adminisztrátoraik „szervezetten tüntetik el a nemzeti csoportokat”.

Hírdetés

Az Atv.hu emellett úgy értesült: az utóbbi hetekben felerősödő letiltási hullám nyomán – leszámítva Vona Gábor és a Jobbik hivatalos profiljait – gyakorlatilag alig maradt komolyabb támogatottságú Jobbik közeli felhasználói csoport a Facebookon. Információik szerint egy időben a Fidelitas aktivistái is beszálltak a küzdelembe, és fél tucat neonáci színezetű, Jobbik-szimpatizáns csoportot töröltettek a felületről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »