Zsolna-Komárom előtt – Radványi: Tudjuk, mi vár ránk

Mozgalmas napok állnak a Komáromi FC mögött. Radványi Miklós védencei múlt hétvégén 2:1-re megverték Trencsént, majd kedden, a pótolt 4. fordulóban mondhatni bírói rásegítéssel kikaptak Rózsahegytől. A lilák vasárnap már ismét pályán lesznek, ezúttal Zsolna ellen játszanak idegenben.

A Zsolnának jól megy a szekér, hét lejátszott fordulója után 17 ponttal második a listavezető Slovan mögött, négypontos előnyben a harmadik DAC előtt. 5-2-0-ás mérlegével egyelőre egyike a két veretlen csapatnak a Niké Liga aktuális idényében (a másik a Spartak Nagyszombat). Ráadásul a héten jelentették be a szlovák válogatott játékos, Peter Pekarík hazatértét.

De nem szabad leírni a KFC-t sem! A liga újonca hét lejátszott bajnokin három esetben győzni tudott, nem ijedt meg az erősebb ellenfelektől. 3-0-4-es mérlegével és 9 pontjával a hatodik helyen áll a komáromi gárda, amire talán ők maguk sem számítottak.

nyilatkozta a találkozó előtt a szlovák Sport napilapnak Radványi Miklós.

„Ha valaki az idény előtt azt mondta volna nekünk, hogy hét mérkőzésen ennyi pontot gyűjtünk, biztosan beleegyeztünk volna. De nagyon sajnáljuk az utolsó vereséget Rózsahegy ellen (1:2) egy tisztán döntetlenszagú mérkőzésen, amin egy olyan büntető döntött, amilyen. Mérgesek vagyunk miata, de úgy veszem, hogy ez már történelem”

mondta Radványi, utalva arra, hogy hét mérkőzésen 6 büntetőt ítéltek meg ellenük, ebből kettőt Rózsahegy ellen 1:1-es állásnál. Mint ismert, az első büntetőt kivédte Jakub Trefil (ez volt a jogos büntető), a másik esetben, ahol erősen kétséges volt a tizenegyes jogossága, azonban gól született.

A lilák egy szabadnapot kaptak, ezt követően a megszokott módon folytatódott a felkészülésük. Jó hír, hogy az edzői stáb már számíthat Jakub Sylvestr-re. A műtéten étesett Martin Šimko továbbra sem bevethető, Ganbayar Ganbold játéka pedig kétséges.

Hírdetés

Niké Liga: Hét bajnoki, hat megítélt büntető a KFC ellen. Nem sikerült pontot menteniük a komáromiaknak

Ščasný: Nem gondolom, hogy megérdemelten győzött Rózsahegy

Nem becsüli le vasárnapi ellenfelét a Zsolna. Michal Ščasný vezetőedző szerint csapatának van miben fejlődnie, főleg az első félidei teljesítményükben. Bár az újonc ellen lépnek vasárnap pályára, nem nézik le ellenfelüket.

„Legutóbb Komárom vereséget szenvedett, de nem gondolom, hogy Rózsahegy megérdemelten győzött. Összességében látjuk az ellenfél haladását. Nagyon kellemetlen csapat, amelyet nagyon tisztelek. Jó játékosaik vannak a támadószekcióban. Ugyanakkor rajtunk múlik, hogy miként állunk fel”

nyilatkozta a Sportnak a zsolnaiak vezetőedzője.

A Zsolna-Komárom bajnokit a Niké Liga a hét mérkőzésének kiáltotta ki. A találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik. Játékvezetők: Ochotnický, Štrbo, Pacák. A mérkőzést a Voyo közvetíti élőben.

Körkép.sk/KPA

Komáromi értékelés a Rózsahegy elleni vereség után – Radványi: Nem volt gond a játékosaim hozzáállásával


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »