Zsigó Róbert: A gyermekes családoknak békére, biztonságra és kiszámítható támogatásokra van szükségük

A gyermekes családok számára az országgyűlési választás tétje nemcsak a családtámogatások megmaradása, hanem a béke, a kiszámíthatóság és a biztonság megőrzése – közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár hétfőn a Facebook-oldalán megosztott, a kormany.hu-n megjelent közleményben. Zsigó Róbert kiemelte, a jelenlegi kormány olyan családtámogatási rendszert működtet, amely erősíti a családokat és amelynek hatására egyre több pénz marad a gyermekeseknél, nő a gyermekvállalási és a házasságkötési kedv, és egyre többen élnek a családtámogatások adta lehetőségekkel.

A magyar fiatalok egyre bizakodóbbak, amikor házasságot, családalapítást terveznek, mindez pedig kulcsfontosságú a magyar nemzet fennmaradása szempontjából – tette hozzá az államtitkár. Kitért arra is, hogy 2010 előtt a Gyurcsány-Bajnai vezette baloldali kormány eltörölte a családi adókedvezmény mellett a korábbi otthonteremtési rendszert, visszavágta a gyes, a gyed időtartamát, az energia árát tizenötször megemelte, az áramét kétszeresére, a gázét háromszorosára növelte és megduplázta az élelmiszerek áfáját is. A 2010-es kormányváltás azonban családbarát fordulatot hozott, mert a Fidesz-KDNP-kormány minden intézkedésénél és döntésénél szem előtt tartja a magyar családok érdekeit – hangsúlyozta az államtitkár.

Hírdetés

Zsigó Róbert úgy fogalmazott, a családok támogatása stratégiai célkitűzés, mert erős Magyarország csak erős családokkal építhető. Ezért az Orbán-kormány 2010 óta több mint 3,5-szeresére, éves szinten mintegy 3 500 milliárd forintra, a GDP 6,2 százalékára növelte a családok támogatását. „Tizenkét év kormányzása alapján világosan látszik, hogy a magyar modell működik és sikeres” – közölte az államtitkár.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »