Zsidó pimaszság – csattanós magyar válasz

Zsidó pimaszság – csattanós magyar válasz

Petrás Máriából nem kérnek a zsidók. Mint nemrég a Zsidó Kulturális Fesztivál „művészeti vezetője” közölte, „a művésznő részt vett olyan rendezvényeken, amelyek szélsőjobboldali jellege méltán váltott ki ellenérzést a zsidó közösség körében”, ezért a fesztivál gazdái „lemondták” a fellépését. Ez a közlemény a Mazsihisz Facebook-oldalán jelent meg sabbat kimenetele után, augusztus 22-én, késő este. Nem kellett sokat várni, a pimasz zsidó döntésre megérkezett a csattanós magyar válasz.

Egy napig Petrás Mária nevétől volt hangos a sajtó. Hétfőn például a Népszabadság egyik vezető tintazsidaja, Vári György írt hosszabb cikket az ügyről, amelynek csak egyetlen, szemnyitogató bekezdését idézem:

A magyar zsidó közösség hiperérzékenysége nem meglepő. A közösség háromnegyedét elpusztító holokauszt utolsó tanúi még szerencsére köztünk vannak. Éppen a napokban látott napvilágot az az orvosi kutatás, amely igazolta, hogy még a túlélők gyerekeinek, sőt néha unokáinak félelmei is nem egyszerűen szociálisan, hanem genetikailag is determináltak. Vagyis a trauma genetikusan öröklődik.

Az olvasó csak álmélkodik. Mi köze Petrás Máriának az ún. „holokauszthoz”? S valóban genetikusan öröklődik a félelem? Akkor sok minden más is genetikusan öröklődik (például a bűnözési hajlam, vagy a zsidóságban ma is virulens kereszténygyűlölet stb.), de ennek taglalása és a magyarságra leselkedő lehetséges veszélyek és védekezési módok szétszálazása most messzire vezetne. Csupán egyetlen költői kérdést fűznék a fenti „kutatási” eredményhez: elképzelhető, hogy a holomaradék várhatóan közeli elhalálozása után majd a félelmet genetikusan öröklő unokák, dédunokák fogják perelni az államot kártérítésért, mert álmukban például gázszagot éreznek?

Apropó, gáz. Vári György cikke először ezzel a címmel jelent meg a nol.hu hírportálon:

Gázos figurákkal lépett fel, nem kértek belőle

Egy holozó cikknek ilyen címet adni….. Bizonyára a hiperérzékenység népének néhány sarja tiltakozott, mert késő este új, s most már valóban sértő cím fogadta az oldal látogatóit:

Visszataszító figurákkal közösködött, nem kértek belőle

Petrás Mária tehát visszataszító figurákkal közösködött (mondja ki az ítéletet a sipkás Vári), ezért nem kellett Saul szűzies-szépséges Dohány utcai fiainak. Ez a cikk előbb a hétfői Népszabadságban jelent meg (utána került fel az internetre), gondolom, eljutott a híre a Muzsikás együttes tagjaihoz és Petrás Máriához is.

Hírdetés

Vári György irományát sokan kommentálták. Az egyik hozzászóló ezt írta:

Nos: az a művész, aki örömmel fellépett volna egy zsidó fesztiválon, nyilvánvalóan nem lehet antiszemita. Ha a Muzsikás ezek után elvállalja a fellépést, akkor morálisan megbukott.

Egy másik hozzászóló hasonlóképpen fogalmazott:

A Muzsikás élő legenda, azt hittem, őket nem lehet kikezdeni, de lám mégis, és most nagy vizsga előtt állnak. Ha nem állnak ki Petrás Mária mellett, akkor azon nagyon sokat veszíthetnek.

Örömmel jelentem: a Muzsikás kitűnően (magyarul) vizsgázott. Hétfőn, augusztus 24-én az alábbi közlemény jelent meg hivatalos honlapjukon:

Sajnálattal közöljük, hogy az alábbi hangversenyt a Muzsikás együttes kénytelen volt lemondani. Mindenkitől, aki el szeretett volna jönni, elnézést kérünk. Az előre megváltott jegyek visszaváltásának ügyében keressék a Zsidó Kulturális Fesztivált.

A közlemény alatt a jövő keddre hirdetett koncert szereplői láthatók, köztük Petrás Mária, akiből a zsidók „nem kértek”.

A közlemény tömörsége, tárgyszerű szárazsága önmagáért beszél. A szövegben ez a kulcsszó: „kénytelen”. Aki tud magyarul, pontosan érti. Az együttes tagjai nem tiltakoztak, nem petícióztak a Petrás Máriát ért sértések, rágalmak miatt (magyar ember nem óbégat, ha megbántják, az óbégatás genetikusan öröklődő zsidó faji tulajdonság), egyszerűen szolidaritást vállaltak azzal a művésszel, akit például egy magyarul sem tudó sehonnai hozzászóló a Mazsihisz Facebook-oldalán fasisztázott. Érdekes, a zsidó oldal éber cenzorai minden számukra kényes hozzászólást törölnek, kivéve a keresztény- és magyargyalázó szövegeket. Természetesen az alábbi szöveget sem távolították el:

A Petrás Mária Ott lépjen fel ahova a szélső jobboldali hallgatóság kiváncsi rá A ZS K F NEM KIVÁNCSI EGY Fasiszta közreműködésére!!! de még jobb lenne ha nem fel hanem Le lépne. Minél távolabb.

Ennek a magyartalan szóhalmaznak a szerzője azt az óhaját osztotta meg, hogy jó lenne, ha minél messzebbre menne Petrás Mária, netalán Magyarországról – el. Ez a vágya az Imréné Domokos nevű hölgynek, aki természetesen nem magyar, hanem hazánkban sertepertélő alzsidó (Márai Sándor használja naplójában ezt a találó szót a söpredékzsidókra). Gondolom, az ilyen alpári megjegyzésekről is értesültek a Muzsikás együttes háza táján, amikor úgy döntöttek, hogy a héber gyűlölködésre megadják az egyetlen lehetséges, magyaros választ.

A zsidó fesztivál vezetői döntöttek, s azt hitték, övék az utolsó szó. Tévedtek. Ez az ország nem Zsidóország, hanem Magyarország. Ezt üzente most meg félreérthetetlenül a Muzsikás együttes. Hogy helyes, üdvözlendő döntésüknek lesz visszhangja, abban biztos vagyok. A fajzsidók ugyanis nem szeretik, ha valaki fityiszt mutat nekik. Márpedig most ez történt, minden magyar örömére.

Bistrán Demeter

(Kuruc.info)

Korábban írtuk: Nincs átjárás a Magyar Sziget és a zsinagóga között – és ez így van jól


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »