Zólyombrézó – DAC: Győzelmi kényszerben a sárga-kékek

Zólyombrézó – DAC: Győzelmi kényszerben a sárga-kékek

A Fortuna Liga rájátszásának hetedik fordulójában vasárnap este a DAC idegenben a Zólyombrézó otthonában játszik fontos bajnokit. Mivel a címvédő Slovan pénteken egy góllal legyőzte a Spartakot, így a sárga-kékek a tabella második helyéről várhatják a létfontosságú vasárnapi mérkőzést.

A dunaszerdahelyi DAC győzelmi kényszerben lép pályára a szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának hetedik fordulójában.

A vasárnapi játéknap zárómérkőzésén a sárga-kékeknek mindenképpen győzniük kell, ha vissza szeretnék szerezni az első helyet a címvédő Slovantól, akik péntekek ideiglenesen átvették a vezetést a tabellán két ponttal.

„A találkozónk előtt semmit sem kell titkolnunk, van időnk a Slovan tegnapi eredményével dolgozni. Még ha az én szemszögemből, és erről a srácokkal is beszélgettünk, nagy kihívás lesz győzni Zólyombrézóban, függetlenül a riválisunk eredményétől. Szeretnénk a Nagyszombatban nyújtott második félidőbeli teljesítményünkre építeni, amely során alaposan feljavultunk, erőt és minőséget mutattunk. Ez meghozhatja a kívánt eredményt” – nyilatkozta Adrian Guľa a nagy rivális tegnapi eredményéről.

A DAC-ra több szempontból is nagyon nehéz mérkőzés vár, hiszen két ponttal szorultak a Slovan mögé a tabellán, így csak a Zólyombrézó legyőzésével kerülhetnek az élre Kalmárék.

A sárga-kékek mestere nincs könnyű helyzetben hiszen több kulcsembere is hiányozni fog a vasgyáriak otthonában.

Eltiltás miatt hiányozni fog a görög Risvanis, valamint Káčer is, de a sérült Gavrić sem áll Adrian Guľa rendelkezésére, s kérdéses Blackman és Szánthó játéka.an.

„Risvanis és Káčer sárga lapok miatt nem léphetnek pályára. Blackmant egy hete kényszerűen le kellett cserélnünk, de az ő állapota nagyon biztatóan alakul, bár a szerepeltetése továbbra is kérdéses. Szánthóval is ez a helyzet, akinek ismét egészségügyi gondjai akadtak, de azok valószínűleg egészen a szezon végéig elkísérik őt. Az edzésidejét úgy alakítjuk, hogy bevethető legyen a holnapi összecsapáson. Željko Gavrić térdproblémák miatt nem bevethető. Van egy felállított protokollja, amelyen dolgozik és az állapota anyaklubjával, a Ferencvárossal való együttműködés tárgyát képezi. Mindannyian bízunk benne, hogy az állapota annyira jól alakul majd, ahogy ő érzi és a szezon végén még a segítségünkre lehet, mert egy számunkra nagyon fontos játékosról van szó” – nyilatkozta a hiányzókról a DAC trénere.

A Zólyombrézó nagy meglepetésre újoncként bejutott a felsőházba és a tabella hatodik helyéről várhatják a DAC elleni vasárnapi bajnokit. A két csapat idén már negyedik alkalommal találkozik egymással.

Hírdetés

Az alapszakaszban a sárga-kékek nem tudták legyőzni a Zólyombrézót idegenben, csupán gól nélküli eredményt értek el, míg hazai pályán az alapszakasz során 2-1-re győztek a csallóköziek. A rájátszásban legutóbb nem egész két hete találkozott egymással a két gárda, akkor a sárga-kékek hátrányból fordítva Dimun duplájával győztek. A csallóközi együttes legutóbbi 15 mérkőzésén nem szenvedett vereséget a breznóbányai járásban található 4 ezer lakosú vasgyári község csapatától.

Egy újabb döntő vár ránk. Komoly kihívás lesz a mérkőzés, a két csapat első három találkozója alkalmával mindannyiszor elő kellett vennünk az összes fegyverünket, meg kellett mutatnunk a tudásunkat és annak legjavát nyújtanunk. Hasonló összecsapásra számítok most is, amelyen teljes gázzal kell hajtanunk és hatástalanítanunk az ellenfél erősségeit.

Bízom benne, hogy megmutatjuk az erős oldalunkat és hogy „felavatjuk” az ő stadionjukat is. Nagy kihívás lesz betalálni ott. Szeretnénk egyensúllyal futballozni, ami azt jelenti, hogy a támadásban produktívak, a védekezésben pedig kemények akarunk lenni. Mindig ez jelenti a sikerhez vezető utat, akárcsak az erős csapatszellem és az erőnlét” – jegyezte meg Adrian Guľa vezetőedző sárga-kékek portálján.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga), felsőházi rájátszás, 7. forduló:

Április 28., péntek:

ŠK Slovan – FC Spartak Nagyszombat 1-0 (1-0)

Április 29., szombat:

MFK Dukla Besztercebánya – MŠK Zsolna 18.00 (Voyo)

Április 30., vasárnap:

FK Železiarne Zólyombérzó – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 17.30 (Voyo, Dajto)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »