Zenés-táncos óévbúcsúztatás a nappaliból: premierkoncert, tombolajáték, humorest várja az online térben szilveszterezőket

Zenés-táncos óévbúcsúztatás a nappaliból: premierkoncert, tombolajáték, humorest várja az online térben szilveszterezőket

Év végére már cseppet sem szokatlan, hogy a legtöbb esemény a járványügyi helyzet miatt a virtuális térbe kényszerült. Nincs ez másként a szilveszteri műsorokkal sem, amelyek az online közvetítéseknek köszönhetően így szélesebb körben elérhetők.
Idén sem marad el a kolozsvári Kerékcsárda szilveszteri bulija, a világjárvány miatt az esemény online felületen várja a szórakozni vágyókat csütörtökön 21 órától. Czala Gyuszi énekes, billentyűs, Deák Albi hegedűművész, Máthé Isti énekes, billentyűs és Maneszes Márton előadóművész gondoskodnak majd a jó hangulatról, egyben ők a megálmodói is a Szilveszter 2021 – Tombolj és tombolázz elnevezésű eseménynek – tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Az online rendezvény házigazdái tombolákat, nyereményeket is ígérnek, zenészi mivoltukból adódóan felajánlják, hogy fellépnek a nyertesek által szervezett eseményeken: esküvőn (nagydíj), keresztelőn (I. díj), születésnapon (II. díj).

Ugyanakkor harmadik díjként egy csapat reklámvideót vagy családi felvételt készít 2–3 perces terjedelemben.

Az esemény jegyvásárláshoz kötött, azok csatlakozhatnak, akik szerdáig jegyet vásárolnak.

Hírdetés

A bulira szóló belépő készülékenként értendő, tehát az egy háztartásban élőknek elég egy jegyet vásárolniuk. További információk elérhetők a bükki Kerékcsárda Facebook-oldalán.

Szilveszteri premierkoncertet ad az erdélyi közönség által is jól ismert és kedvelt Budapest Bár. A magyarországi formáció válogatását szintén az online térben hallgatják meg az érdeklődők 21 órától. Jegyek a Trip.jegyx1.hu oldalon válthatók, a felvétel a budapesti TRIP hajón készül és a www.webszinhaz.com oldalon teszik elérhetővé.

A koncerten fellép a Farkas Róbert vezette zenekar mellett Németh Juci, Rutkai Bori, Behumi Dóri, Mező Misi, Frenk, Keleti András, Szűcs Krisztián és Kollár-Klemencz László. A zenekar honlapján olvasható leírás szerint a Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt.

Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva.

A népzene kedvelői sem unatkozhatnak az év utolsó napján, ugyanis a Sültü Zenekar szervezésében csángó szilveszteri bálon vehetnek részt. A 23 órakor kezdődő online eseményen moldvai, gyimesi és felcsíki muzsikára táncolhatnak az otthon ünneplők. A Facebookon élőben közvetített táncházba ingyenesen kapcsolódhatnak be az érdeklődők.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »