Másfélmillió embert mozgatott meg Madonna Rióban

Másfélmillió embert mozgatott meg Madonna Rióban

A popdívára várva megtelt a legendás Copacabana, háromezer rendőr biztosította a helyszínt. Madonna turnéja hatalmas ováció mellett ért véget.

A brazil hatóságok becslései szerint 1,6 millió rajongó vett részt Madonna ingyenes riói koncertjén, amelyet a 65 éves előadó Celebration című turnéjának zárásaképp adott a brazil nagyváros legendás Copacabana nevű tengerpartján – írja a The Guardian alapján a VG.

A brit lap beszámolója szerint a partszakasz már jóval a koncert kezdete előtt megtelt emberrel, voltak, akik napokkal a kezdés előtt letáboroztak a helyszínen, hogy biztosan jó helyről tekinthessék majd meg az eseményt. A koncertre néző lakások ablakai csurig teltek emberrel, az utcák háztömbökön keresztül megteltek, a tehetősebbek pedig a part közelébe lehorgonyzott hajókról követték végig az eseményt.

Hírdetés

Miután nap közben jóval 30 fok fölé melegedett a levegő, a tűzoltók alaposan fellocsolták a környéket, hogy enyhítsék a fojtogató forróságot, ami még a koncert esti háromnegyed 11-es kezdésekor is 27 fokos katlant jelentett a milliós tömeg számára. A hatóságok a koncert ideje alatt ingyen osztogatták az ivóvizet is, hogy elkerüljék annak a tavalyi katasztrófának a megismétlődését, amikor Taylor Swift egy koncertjén egy fiatal rajongó életét vesztette a meleg miatt.

Az eseményt háromezer rendőr biztosította, a riói önkormányzat pedig 3,1 millió fontot költött a rendezvény biztonságossá tételére. A közgazdászok becslései szerint a koncert 47 millió fontos extra bevételt hozott a város számára.

Az esemény több mint két órán át tartott, Madonna mellett több fiatal brazil zenei tehetség, köztük Anitta és Pabllo Vittar is fellépett.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »