Zelenszkij: ukrán ellenőrzésű területre evakuáltak mintegy száz mariupolit

Zelenszkij: ukrán ellenőrzésű területre evakuáltak mintegy száz mariupolit

Az Azovi-tenger partján fekvő Mariupolban, az Azovsztal acélmű területén rekedt civileket menekítették ki, mintegy 100 főt – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

 „Megkezdődött a civilek evakuálása az Azovsztalból. Az első, mintegy száz fős csoport már ukrán ellenőrzés alatti terület felé tart. Holnap találkozunk velük Zaporizzsjában. Köszönet a csapatunknak! Jelenleg az ENSZ képviselőivel azon dolgoznak, hogy kimenekítsék a többi civilt is az üzemből” – írta Zelenszkij.

Hírdetés

David Arahamija, a Moszkvával tárgyaló ukrán békeküldöttség vezetője megerősítette, hogy az ENSZ, a Nemzetközi Vöröskereszt és az ukrán elnöki iroda közreműködésével folytatott tárgyalások sikeresen zárultak, megállapodtak Oroszországgal az Azovsztal üzemben lévő civilek kimentésére irányuló művelet végrehajtásáról. A kimenekített civilek első csoportjában gyerekek, nők és idősek vannak.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál rámutatott, hogy a mostani az első tűzszünet Mariupolban Oroszország Ukrajna elleni háborújának kezdete óta.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »