Zelenszkij: Németország és Franciaország fél agresszornak nevezni Oroszországot

Zelenszkij: Németország és Franciaország fél agresszornak nevezni Oroszországot

Volodimir Zelenszkij elnök szerint Németország és Franciaország fél elismerni, hogy Oroszország részt vesz a donbaszi konfliktusban.

– jegyezte meg Volodimir Zelenszkij.

Ukrajna normandiai formátumú európai partnerei félnek elismerni Oroszországot a donbaszi konfliktusban részt vevő félként.  

Ezt az álláspontot osztják Németország és Franciaország képviselői is, akik a normandiai formátum vezetőinek legutóbbi tanácsadói találkozóján nem merték Oroszországot a konfliktusban részt vevő félnek nevezni – nyilatkozta Volodimir Zelenszkij elnök a Frankfurter Allgemeine Zeitung kiadványnak adott interjújában, amelyet az Elnöki Hivatal honlapján, június 1-jén, kedden tettek közzé – írja a Korrespondent.net hírportál.

Hírdetés

Elmondása szerint a legutóbbi ülésen Dmitrij Kozak, az orosz elnöki adminisztráció helyettes vezetője és a Kremlben a donbászi ügyek kurátora azt kérdezte az európaiaktól, hogy Oroszország részt vesz-e a konfliktusban.

„Németország és Franciaország képviselői nem válaszoltak egyértelműen arra, hogy Oroszország részt vesz a konfliktusban. Ismét az „óvatos” diplomácia útjára léptek, amellyel Ukrajna nem ért egyet, mivel Oroszország részt vesz a konfliktusban” – mondta Zelenszkij,

hozzátéve, hogy ez egy példa arra, hogy hogyan zajlanak a normandiai tárgyalások.

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy bár Oroszország álláspontja szerint Ukrajnának beszélnie kell a szeparatistákkal, de a minszki megállapodások szerint létezik háromoldalú kapcsolattartó csoport: Oroszország, Ukrajna és az EBESZ közvetítőként.  


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »