Zaklatásért jogerősen elítélték a volt fideszes településvezetőt, aki hamisított szexuális felvételeket posztolt álnéven a volt szeretőiről

Zaklatásért jogerősen elítélték a volt fideszes településvezetőt, aki hamisított szexuális felvételeket posztolt álnéven a volt szeretőiről

Zaklatásért jogerősen elítélték a volt fideszes településvezetőt, aki hamisított szexuális felvételeket posztolt álnéven a sértettekről

Két volt szeretője jelentette fel zaklatásért a volt leveleki településvezetőt. Borsodi László a bíróságon elismerte a bűnösségét. Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Borsodi Lászlót jogerősen 1 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélték azokért a tettekért, amelyeket Levelek kormánypárti polgármestereként követett el.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, a büntetése végrehajtását három évre felfüggesztették. Borsodi egyébként korábban nem ismerte el bűnösségét, szeptember elején még úgy nyilatkozott a lapnak: „Annyi a nyitja, azt kell megnézni, ki akar Leveleken polgármester lenni”. Hozzátette: „Korpa közé keveredtem”.

Hírdetés

Borsodit még 2017-ben jelentették fel zaklatásért. Az ügyészség 2018 októberében emelt vádat, két nő sérelmére elkövetett zaklatás, személyes adattal visszaélés vétsége, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette, valamint információs rendszer megsértése vétsége miatt.

Az ügyészség közölte: a képfelvétel szexuális tartalmú.

Az ítélet szerint Borsodi és a két nő egy ideig kapcsolatban álltak egymással, amelyeknek a megszakadása után a férfi álnéven különböző profilokat hozott létre közösségi oldalakon és képmegosztókon, amelyekre feltöltötte a róluk készült fotókat, illetve erotikus videókat.

Mindezt a sértettek tudta és beleegyezése nélkül, több esetben nevüket és elérhetőségüket is megjelölve tette.

A volt fideszes településvezető az álprofilokon keresztül lejárató célzatú üzeneteket is küldött. Az egyik sértett asszonyt ábrázoló, hamisított, előzetesen megszerkesztett erotikus fotót kinyomtatta, azt sokszorosította, majd Nyíregyházán és a környező települések közterein több száz példányban szétszórta. A férfi akkor még polgármester, vagyis közfeladatot ellátó személy volt.

Borsodi a nyomozás során tagadta az ellene felhozott vádakat, de a bíróságon már elismerte a bűnösségét. Arra nem adott semmilyen magyarázatot, hogy a durva, mélyen sértő, lejárató hadjáratot miért követte el.

A közügyektől nem tiltották el.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »