Vučić Pásztorral: Soha jobb kapcsolat a magyarok és a szerbek között

Vučić Pásztorral: Soha jobb kapcsolat a magyarok és a szerbek között

Aleksandar Vučić szerb államfő ma tárgyalt Pásztor Istvánnal, a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével a szabadkai és a környékbeli községeket érintő projektekről. A beszélgetés során megállapították, hogy soha nem voltak jobban a kapcsolatok a szerbek és a magyarok között.

„Kiváló tárgyalásunk volt barátommal, Pásztor Istvánnal”, közölte a Buducnostsrbije nevű Instagram-profilján Vučić.

„Közösen megállapítottuk, hogy a szerbek és a magyarok kapcsolata soha nem volt jobb a közös történelmük során, de számos fontos projektről is beszélgettünk, amelyek Szabadkán és a környékbeli községekben valósulnak majd meg”, írta az államfő. (Tanjug)

PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül
Ma reggel Aleksandar Vučić köztársasági elnök úrral tárgyaltam, melynek eredményeként ma éjféltől ismét PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül lesz átjárható a magyar-szerb határ, írta Pásztor István Facebook-profilján.

A közel egy órás megbeszélésen az alábbi fontos témákat érintettük még:

Hírdetés

  • FEJLESZTÉSEK – A régóta várt palicsi turisztikai fejlesztésekről beszéltünk; úgy a folyamatban levőkről mint a tervezettekről. Ezen felül érintettük a vajdasági magyar sportfejlesztések témakörét is.
  • KULTÚRA – Arra kértem Vučić elnököt, hogy segítsen annak a több tíz szakembernek a munkába állításában, akik a kulturális intézményrendszerünkben fognak fontos feladatokat ellátni.
  • MIGRÁCIÓ – A határátkelés mellett az illegális migráció égető kérdése is asztalra került.

 

Elnök úr szigorú fellépést ígért mind a migránsok, mind az utazásukat szervezők irányába, hogy fel tudjuk számolni azt az irdatlan helyzetet, amivel a határ közelében élők nap mint nap szembesülnek írta Pásztor.

Érdekeinket képviselni és azokat érvényre juttatni csakis együttműködésben és szót értve lehetséges, tette hozzá.

Vajdaság Ma

The post Vučić Pásztorral: Soha jobb kapcsolat a magyarok és a szerbek között appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »