Voiculescu: a kormányfõ vált az ország fõ epidemológusává, és olyan dolgokról beszélt, amiket nem ismert

Voiculescu: a kormányfõ vált az ország fõ epidemológusává, és olyan dolgokról beszélt, amiket nem ismert

Sajtótájékoztatót tart Vlad Voiculescu leváltott egészségügyi miniszter, az elsőt azóta, hogy Florin Citu kormányfő szerda reggel leváltotta. Az USR-PLUS-os politikus megköszönte a csapatának a munkát, és kiemelten megköszönte Andreea Moldovan leváltott államtitkár, epidemológus orvos munkáját és makulátlan szakmaiságát.

Hírdetés

Moldovan a sajtótájékoztatón elmondta, a kettejük leváltását és az azt követő koalíciós válságot kiváltó miniszteri rendelet a települések karantén alá vonásának szabályairól egy többnapos szakmai tanácskozás végeredménye, amelyen részt vettek a megyei közegészségügyi hatóságok, járványügyi szakértők, sőt részt vett ezeken Adriana Pistol, az Országos Közegészségügyi Hatóság vezetője és Raed Arafat belügyi államtitkár is, és a végső szövegben mindenki egyetértett, mindenki elfogadta azt. „Nem az én fejem szerint dolgoztam”, emelte ki az epidemológus.

Voiculescu 113 napos mandátumát zárta le. Felrótta Florin Citunak, hogy kormányfőként szinte soha nem beszélt az egészségügyi minisztériummal, olyan célokkal dobálózott, amikről nem egyeztetett senkivel, és „az ország első epidemológusává alakult”, olyan dolgokról beszélve, amiket nem ismert, amelyekről nem egyeztetett szakértőkkel. Az, hogy minden, az egészségügyi rendszerben történt balesetet az ellenzék felhasznál politikai céljaira, az talán természetes, de az nem, hogy egy koalíciós partner tegye ezt – szögezte le.

Hírünk frissül


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »