Vlček Erik olimpikon is a Függetlenek Komáromért csoportját erősíti

Vlček Erik olimpikon is a Függetlenek Komáromért csoportját erősíti

Teljes, 25 fős képviselőjelölti csapattal indul az idei önkormányzati választásokon a Függetlenek Komáromért (4KN) csoportja, melynek polgármesterjelöltje Komárom jelenlegi polgármestere, Keszegh Béla. Hétfőn délután a sajtó képviselői előtt mutatkozott be a 15 képviselő, akik újra szeretnék megnyerni a választók bizalmát – akikhez tíz új jelölt csatlakozott, köztük Vlček Erik olimpikon, többszörös világbajnok kajakozó is.

Ahogy a sajtótájékoztatón elhangzott, négy éve a legnagyobb csoportosulásként jutott be a komáromi képviselő-testületbe a függetlenek csoportja (4KN), később pedig további képviselők csatlakoztak a Keszegh Béla fémjelezte csapathoz. A 15 jelenlegi képviselő mellé tehát tíz új ismert komáromi személyiség társult.

Keszegh Béla szerint a képviselő-testület nagy többsége az elmúlt ciklusban az együttműködést és a megoldásokat kereste, amelynek köszönhetően számos eredményt fel tudnak mutatni a kihívásokkal teli időszak ellenére is. „Meggyőződésem, hogy ezért is csatlakoztak további elismert komáromiak a csapatunkhoz” – mondta, hozzáfűzve, az új jelöltek különböző szakmai területeken már bizonyítottak.

Keszegh szimbolikusnak tartja azt is, hogy magyarok és szlovákok közösen tudnak ebben a csapatban együtt dolgozni a városért, ezzel jó példával szolgálva, egymást és Komáromot erősítve, jegyezte meg.

Hírdetés

A kampányról szólva elmondta, a 4KN csoport, ahogy eddig is, kizárólag a saját forrásaira támaszkodik, maguk készítik el a tájékoztató anyagokat, szórólapoznak, plakátot ragasztanak. „Egyik alapszabály, hogy most sem fogadunk el külső anyagi támogatást, a jelöltek hozzájárulásait egy transzparens számlára utaljuk.  Nem lesz sem nagy koncert, sem végtelen Facebook-hirdetés és úthengerkampány sem. Mi a személyes kapcsolattartásra építünk” – jelentette ki.

Kampányuk egyik meghatározó részét az elmúlt négy év tételes elszámolására alapozzák, bemutatva az elvégzett munkát, a konkrét fejlesztéseket, amelyek az elmúlt ciklusban a várost és a komáromi családokat gazdagították.

Hozzátette, minden területen folytatni szeretnék a fejlesztéseket, javítani a lakosság életkörülményeit, Komáromot a régió vezető városává építve. A következő időszakban a legfontosabbnak a komáromi családok megsegítését tartják. „A nehéz gazdasági környezetben kulcsfontosságú lesz a külső támogatások megszerzése a további fejlesztésekre, amihez tapasztalatra és csapatmunkára van szükség” – emelte ki.

A komáromi függetlenek csoportja bízik a konstruktív és építő kampányban, amelynek során jelöltjeik felvázolják a város jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket. „Csakis ez szolgálja Komárom jövőjét, a sárdobálásból még soha nem építettek semmit” – vélekedett. Mint mondta, az eddigi eredmények összesítése nemsokára megjelenik a világhálón és nyomtatott formában is, amelyet szeretnének eljuttatni minden komáromi háztartásba.

(Szalai Erika/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »