Vizsgálatok a bányabaleset ügyében

Vizsgálatok  a bányabaleset ügyében

Felborult egy kamion kedd délután a Gorj megyei Jilţ bányánál, három személy meghalt, tizenhárman megsérültek. A három halálos áldozat és a sérültek közül tizenegyen az Olténia Energetikai Vállalat alkalmazottai. Virgil Popescu energiaügyi miniszter a Jilţ külszíni bánya tevékenységéért felelős három igazgató leváltását kéri, a kormányfő pedig a baleset okainak további kivizsgálását sürgeti.

A vállalat tájékoztatása szerint a munkásokat teherautón szállították a cég székhelyére. A lejtőn lefelé tartó járműnek az eddigi információk szerint elromlott a fékje és lezuhant egy hídról. A balesetben három személy életét vesztette, tíz sérültet kórházba szállítottak.

Hírdetés

Virgil Popescu energiaügyi miniszter még kedd este a helyszínre utazott, tárgyalt a bánya alkalmazottjaival és a vállalat vezetőivel is. Ezután kérte a külszíni bánya tevékenységéért közvetlenül felelős három igazgató leváltását, „mert ehhez hasonló tragédiák nem fordulhatnak elő többé” – mondta.

Virgil Popescu elrendelte továbbá, hogy a minisztérium ellenőrző testülete vizsgálja meg a bánya tevékenységét és mérje fel a munkahelyi biztonság helyzetét. A testület számba veszi majd a munkaügyi felügyelők által a korábbi munkabalesetek alkalmával kirótt büntetéseket is.

A bányánál történt munkabaleset okainak kivizsgálását kérte Nicolae Ciucă miniszterelnök is a tegnapi kormányülés elején. Mint mondta, az energiaügyi minisztérium és a munkaügyi tárca is vizsgálatot indított a baleset okainak és körülményeinek felderítésére.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »