Vitézy Dávid: mindig elleneztem az orosz metrókocsik felújítását

Vitézy Dávid: mindig elleneztem az orosz metrókocsik felújítását

Nem támogatta és nem is írta alá a kiöregedett orosz metrószerelvények felújítására vonatkozó szerződést – mondta Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezérigazgatója, az LMP és egy civilszervezet főpolgármester-jelöltje az InfoRádióban.

Vitézy Dávid, aki a metróprojekt egy szakaszában a Budapesti Közlekedési Központ vezetője volt, most arra hívta fel a figyelmet, hogy az orosz féllel a szerződést a BKV vezérigazgatója írta alá, aki azóta is a helyén van, sőt, mint a főpolgármester-jelölt hozzátette, nemrég fizetésemelést is kapott.

„El kéne számolni azzal, hogy akkor mi történt, vagy milyen háttéralkuk vezettek ide” – mondta Vitézy Dávid, és szerinte az is azt mutatja, hogy van mit kapargatni, hogy amikor felhívta az ügyre a figyelmet, egyszerre támadt rá Tarlós István volt és Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester, védve az orosz metróprojektet.

Hírdetés

Cáfolta azokat az elmúlt napokban megjelent híreket, hogy ő is megszavazta volna a metrófelújítást. „Ez nincs így. Amikor a BKK vezérigazgatója voltam, minden fórumon elmondtam, hogy az új metrókocsik beszerzését tartom helyesnek, illetve amikor a kormány arról döntött már, hogy muszáj a felújítás felé menni, akkor pedig a nyílt közbeszerzést és a klimatizálást támogattam, ezt minden akkori dokumentum bemutatja” – mondta Vitézy Dávid. A BKK kockázatelemzését szavazta meg, amely éppen azt vizsgálta, hogy miként lehet a kérdést úgy megoldani, hogy az utasok és a BKV is jobban járjon.

Vitézy Dávid mihamarabb tiszta vizet szeretne önteni a pohárba, mert szerinte figyelemelterelés zajlik az ügyben ahelyett, hogy a valódi kérdésekre kapnánk választ. „Miért nincs még mindig klíma a 3-as metróban és miért maradt el ennek az ügynek a teljes körű kivizsgálása, amit főpolgármester még a kampányban öt évvel ezelőtt megígért? Én mind a kettőt szeretném pótolni, mind az orosz metróbeszerzés körülményeinek teljes körű tisztázását, mind végre valahára ezeknek az orosz metrókocsiknak a klimatizálását” – jelentette ki a főpolgármester-jelölt.

A Magyar Narancs ugyanakkor a BKV igazgatósági ülésein készült jegyzőkönyvek alapján arról írt, hogy Vitézy Dávid már a kezdetektől a 3-as metró szerelvényeinek felújítását támogatta.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »