VItézy Dávid akár az LMP főpolgármester-jelöltje is lehet, ezt Ungár Péter is alátámaszotta

VItézy Dávid akár az LMP főpolgármester-jelöltje is lehet, ezt Ungár Péter is alátámaszotta

Az LMP társelnöke eddig annyit árult el, hogy folynak a tárgyalások a korábbi közlekedési államtitkárral.

Ungár Péter gyakorlatilag megerősítette, hogy tárgyalnak Vitézy Dáviddal a főpolgármester-jelöltségről, vagyis egyelőre korántsem biztos, hogy az LMP Karácsony Gergelyt támogatja majd a jövő évi önkormányzati választáson – írja a Magyar Hang.

„Beszélgetünk Vitézy Dáviddal, de ezek a beszélgetések még nincsenek olyan halmazállapotban, hogy érdemileg nyilatkozzak róla. Vitézy Dávidot egyébként egy nagyon értelmes embernek tartom” – jelentette ki a portál Kompország című műsorában az LMP társelnöke.

Hírdetés

Azt is megemlítette, örülne, ha Karácsony Gergely valós magyarázatot adna a „varázsdobozba” került adományokra. Úgy véli,

Karácsony Gergely főpolgármestersége idején történtek pozitív dolgok, ilyen például a Lánchíd autómentesítése, de voltak hiányosságok is, ezeket kell mérlegre tenni.

A HVG november elején írt arról, hogy értesüléseik szerint az LMP Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkárt indíthatja főpolgármester-jelöltként Karácsony Gergely ellen a jövő nyári önkormányzati választáson. A lap egy neve elhallgatását kérő, prominens ellenzéki forrásra hivatkozva állította mindezt, de hivatalosan még nem erősítették meg. Közben a Momentum ma délelőtt bejelentette, hogy ők Karácsonyt támogatják jövőre – írja a portál.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »