Villámárvíz söpört végig Sajógömöron

Villámárvíz söpört végig Sajógömöron

Rendkívül nagy mennyiségű csapadékkal kísért vihar söpört végig csütörtökön délután Tornalja környékén. A környező dombokról leömlő víz rázúdult Sajógömör községre, ahol utakat, házakat, udvarokat árasztott el.

Napok óta kiadós zivatarok sújtják a gömöri térséget, ami miatt a meteorológusok többször is első-, illetve másodfokú figyelmeztetést rendeltek el.

Hírdetés

A legintenzívebb viharok Besztercebánya és Kassa megye déli részén fordultak elő, ahol elsősorban a rövid időn belül lehulló több tíz milliméternyi csapadék és az azt követő villámáradások okoztak gondot. 

Egyes nem hivatalos mérések szerint Sajógömör térségében mintegy 70-75 milliméternyi eső esett, s ezt az elképesztő mennyiségű vizet már nem bírta elvezetni a föld, így felduzzasztotta a helyi patakot, amely kilépett a medréből. A lezúduló víz és sár több utcát, házat, udvarokat árasztott el. A tűzoltók órákig szivattyúzták a vizet, de a rendőrök is részt vettek a kármentésben. 

A tegnapi nap folyamán ugyancsak gondokat okozott a nagy mennyiségű csapadék Füleken is. Az ottani helyzetről kollégánk, Agócs Szvorák Emese számolt be.:


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »