Világosság református egyházi műsor június 16-ai ajánlata

 Világosság református egyházi műsor június 16-ai ajánlata

A Pátria rádióban vasárnap 7.05-kor kezdődő műsor témái: kik a hamis próféták, miről lehet őket felismerni, látogatóban a királyhelmeci Édenkert református bölcsődében és óvodában, mitől válik sikeressé egy oktatási-nevelési intézmény.

„Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tövisről szednek-e szőlőt, vagy bojtorjánról fügét? Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt – inti Jézus a hallgatóságát. A témáról Édes Gábor marcelházi lelkipásztor szól igehirdetésében.

Idén lesz három éve, hogy szeptember elején megnyitotta kapuját Királyhelmecen az egyházközségi alapítású és fenntartású, negyven férőhelyes Édenkert református óvoda és tíz gyermek gondozását biztosító bölcsőde. Milyen kihívás elé állította az egyházközséget ez az új szolgálati terület? Mitől válik vonzóvá egy óvoda? Van-e rá recept? Ez kiderül az ott készült riportból, melyben megszólalnak Molnár István és Molnár Éva lelkipásztorok, Jakab Krisztina igazgatónő, Rudas Melinda, Papp Kinga és Nagy Eleonóra óvónők.

Hírdetés

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya

A Világosság egyházi műsor másnap, 13.05 órakor ismét meghallgatható a Pátria rádióban, illetve az adás után az RTVS hangarchívumából.

A Pátria rádió műsorai az alábbi frekvenciákon érhetőek el: 89,6 MHz Pelsőc, 91,4 MHz Somorja, 98,0 MHz Losonc, 98,3 MHz Kékkő, 98,7 MHz Érsekújvár, 98,9 MHz Pozsony, 102,4 MHz Szenc, 105,8 MHz Szepsi, 105,9 MHz Rozsnyó.

(Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »