Vezetett a Napoli a Barcelona otthonában, döntetlen lett a vége

Vezetett a Napoli a Barcelona otthonában, döntetlen lett a vége

A Glasgow Rangers meglepetésre 4-2-re győzött a Borussia Dortmund otthonában a labdarúgó Európa-ligában, a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

A skót csapat az első félidőben kevesebbet birtokolta a labdát, mint ellenfele, viszont veszélyesebben futballozott, hat próbálkozásból négyszer eltalálta a hazaiak kapuját, s ezekből két gól született, így a Rangers vonult a szünetre kétgólos előnyben. A folytatásban négy perc alatt harmadszor is eredményes volt a glasgow-i alakulat, és hiába szépített nagyon hamar a Dortmund, egy öngól végleg megpecsételte a sorsát, igaz, a szépítés a hajrában még összejött neki.

A játéknap rangadóján a Napoli 1-1-es döntetlent ért el a Barcelona vendégeként, úgy, hogy a szünetben még vezetett, ám a második félidőben Ferran Torres tizenegyesből szerzett góljával kiegyenlített a Barca.

A Bajnokok Ligája csoportkörében meglepetéseredményekkel harmadikként záró moldovai Sheriff Tiraspol 2-0-ra verte otthon a portugál Bragát, míg a Zenit 3-2-re kapott ki az EL főtábláján a Ferencvárossal azonos csoportban szerepelt spanyol Betistől.

A visszavágókra egy hét múlva kerül sor, a döntő pedig május 18-án Sevillában lesz.

Európa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, első mérkőzések

Sheriff Tiraspol (moldovai)-SC Braga (portugál) 2-0 (1-0)

Hírdetés

gólszerzők: Thill (43., tizenegyesből), Traore (83.)

Borussia Dortmund (német)-Rangers FC (skót) 2-4 (0-2)

g.: Bellingham (51.), Guerreiro (82.), illetve Tavernier (38., tizenegyesből), Morelos (41.), Lundstram (49.), Zagadou (öngól, 54.)

Zenit (orosz)-Real Betis (spanyol) 2-3 (2-3)

g.: Dzjuba (25.), Malcom (28.), illetve Rodriguez (8.), Willian Jose (18.), Guardado (41.)

FC Barcelona (spanyol)-SSC Napoli (olasz) 1-1 (0-1)

g.: Torres (59., tizenegyesből), illetve Zielinski (29.)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »