"Veszélyes" szankciók – Heti progresszió (CXXI. rész)

"Veszélyes" szankciók – Heti progresszió (CXXI. rész)

Mi más is lehetne a Heti progresszió e heti témája, mint az orosz-ukrán konfliktus? Egy kissé más szemszögből. Nézzük meg, milyen „félelmetes” szankciókat alkalmaz a „felvilágosult” Nyugat az orosz terjeszkedés ellen! Putyin biztosan fülét-farkát behúzva iszkol vissza a Kremlbe.

3. Elsőként – talán ez a „legnagyobb” büntetés mind közül – kizárták Oroszországot az Eurovíziós Dalfesztiválról, így utóbbiak lemaradnak az utóbbi években mindent leuraló progresszív előadásokról. Valószínűleg rettenetesen bánják a dolgot, és Ukrajna invázióját is sajnálják egy Eurovíziós Dalfesztiválért cserébe.

2. Forrong a sportvilág is. Sebastian Vettel Forma-1-es pilóta, aki Magyarországon az LMBTQ-jogokért is kiállt, bejelentette, hogy nem indul el az Orosz Nagydíjon, amennyiben azt megrendezik. Vettel már korábban is intézett kirohanásokat Vlagyimir Putyin ellen, de a mostani bojkottja már „egészen biztosan” célba ér, és befejezik a kedvéért a vérontást. Mégis, van némi igazság Vettel szavaiban, aki így fogalmazott: „Sajnálom az ártatlan embereket, akik idióta okok miatt halnak meg.” Ettől függetlenül a pilóta lelkivilága sem áll hozzánk túl közel.

A Forma-1 vezetősége egyelőre még nem döntött az idei Orosz Nagydíj sorsáról, ami érthető is, hiszen csak szeptemberben lesz esedékes a versenynaptárban.

Hírdetés

1. Végül pedig egy álhírre szeretném felhívni a figyelmet, ami szintén a nyugati szankciókkal kapcsolatos. A közösségi médiának és általában a digitalizált világnak „köszönhetően” az orosz-ukrán konfliktus az első olyan háború, ahol dezinformációk tömkelegével kell megküzdenünk. Akár olyanokkal is, amelyek első olvasatra vagy látszatra nem tűnnek annak, és egy tapasztaltabb ember is áldozatul eshet, bedőlhet nekik. Ezek lehetnek teljesen komolyak, elemi fontosságú információkat elferdítő álhírek, vagy éppen viccesebbek, mint a Pornhub állítólag szankciója az orosz felhasználók ellen, aminek a fél világ bedőlt.

Twitterről indult az a bejegyzés, miszerint ha valaki orosz IP-címről látogat fel a felnőtt tartalmakat kínáló oldalra, akkor egy ukrán zászló ugrik eléjük, majd egy üzenet, miszerint az üzemeltetők letiltják őket, mert kiállnak Ukrajna mellett. Természetesen álhírről van szó, semmi ilyen korlátozás nem történt, így a felnőtt tartalmakra vágyó orosz internetezők továbbra is nyugodtan szörfözhetnek a Pornhub oldalán.

Én ezekkel az (ál)hírekkel szeretném megköszönni a mai figyelmet, aki pedig a komolyabb véleményemet is szeretné megismerni az ukrajnai invázióról, az itt megteheti. Természetesen nem ez lesz az egyetlen publicisztikám, ami a háborúról szól, ám erről bővebben majd a héten.

A beküldött anyagokat pedig ezúton is köszönöm, a [email protected] e-mail cím természetesen továbbra is él.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »