Vegyél karácsonyi CD-t és támogasd vele a komáromi kultúrát!

Vegyél karácsonyi CD-t és támogasd vele a komáromi kultúrát!

A tavalyi évhez hasonlóan idén, másodízben is piacra került az Ünnepváró című CD, amely az Egressy Béni Városi Művelődési Központ (VMK) és a Komáromi Jókai Színház közös produkciója.

A lemez vételára 10 euró, s azok, akik azt megvásárolják, a tönk szélére sodródott komáromi kulturális életet, azon belül is a VMK és a színház működését támogatják – közölte a komáromi VMK. A hanghordozó – amelyen a szlovákiai magyar zenei és színházi világ kiváló alkotóművészei adnak elő – a komáromi Madách és a Diderot Könyvesboltokban vásárolható meg. A megjelenés költségeit vállalkozók és komáromi magánemberek állták.

„Magas nívót képvisel a lemez, a szereplők pedig mindnyájan helyi kiválóságok. Nagy öröm, hogy ennyi nagyszerű előadóművésze van a térségünknek, legyünk hát rájuk büszkék! Ez a miénk, ez a kulturális kincs a sajátunk, éljünk vele – hallgassuk a lemezt nyitott szívvel“

Hírdetés

– mondta Lakatos Róbert, a VMK igazgatója.

„Igyekeztünk különböző hangulatokat megtalálni. Nem az irodalmi értékesség volt az elsődleges szempont. Törekedtünk arra, hogy ne ugyanazt a karácsonyi idillt fogjuk meg – vannak a CD-n líraibb, drámaibb, vagy csendesebb hangulatú versek is“

– fejtette ki Varga Emese, a Komáromi Jókai Színház igazgató-helyettese, dramaturgja. (Egressy Béni Városi Művelődési Központ)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »