Vasárnaptól érvényes az új vasúti menetrend

Vasárnaptól érvényes az új vasúti menetrend

Vasárnap lép hatályba a szlovák vasúttársaság (ZSSK) új, 2021/2022-es menetrendje. Számos változást vezettek be, például jobb összeköttetést Kassa és Budapest között – jelentette be a közlekedésügyi minisztérium kommunikációs osztályának igazgatója, Ivan Rudolf. 

Hozzátette, hogy a legnagyobb belföldi változásokat a Kassát és Pozsonyt összekötő déli, magyarlakta régiókat is érintő vonalon találjuk. Visszatért a pár évvel ezelőtt kivezetett megoldás, a vonatok nem közvetlenül Kassa és Pozsony között közlekednek, hanem Kassa-Besztercebánya és Zólyom-Pozsony vonalon.

„Közös szándékunk, hogy a Tótmegyer (Palárikovo) és Zsarnóca (Žarnovica) közötti késéseket ne hárítsuk át a Zólyom-Kassa vonalon utazókra” – mondta Rudolf.

Hírdetés

Rudolf tájékoztatott arról is, hogy jövőre 2 millió kilométerrel nő a vonatok által megtett kilométerek száma 2021-hez képest. „Az új menetrend szerint a vonatok jövőre 35,8 millió kilométert tesznek meg. A vasút, mint a legkörnyezetbarátibb közlekedési mód, egyértelműen a tömegközlekedés jövőjét jelenti, de ahhoz, hogy az utasok számára elsődleges utazási forma legyen, nemcsak új szerelvényekre, de minőségi infrastruktúrára is szükség van. Ha valóban komolyan gondoljuk a szolgáltatások javítását, több pénzt kell belefektetnünk, többek között az állami költségvetésből” – ezt már Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter tette hozzá.

Az új vasúti menetrend itt érhető el. 

(TASR/Felvidék.ma/LB)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »