Varga Donát nem jutott döntőbe

Varga Donát nem jutott döntőbe

Varga Donát nem jutott döntőbe Mészáros Richárd2024. 08. 02., p – 12:09

A kalapácsvető Varga Donát a selejtezőben búcsúzott pénteken a párizsi olimpián.

A 24 éves szombathelyi versenyző az első csoportban kapott helyet a három magyar induló közül egyedüliként, és a 77 méteres szintet kellett volna túldobnia – vagy bekerülni a legjobb 12-be –, hogy a vasárnapi fináléban is folytathassa. Varga Donát egyéni csúcsa 75,26 méter, amivel az utolsó helyen állt a 32 induló között, így nagy bravúrra lett volna szüksége a döntőhöz, különösen úgy, hogy idén 74,74-ig jutott.

A már a délelőtti programra csaknem megtelt 80 ezres Stade de France-ban a többi helyszínen megszokott hangulatban, a francia közönség lelkes buzdítása közepette kezdődtek az atlétikai versenyek.

Varga Donát elsőre telibe találta a 70-es vonalat (69,95 m), majd 71,65 méterre javított. Harmadik dobása a hálót súrolva 69,71 méterig szállt. Ezzel csoportjában a 11. helyen zárt.

Hírdetés

Varga Donát elmondta, hogy hatalmas élmény volt az olimpiai debütálása. Teljesítményéről úgy vélekedett, stabil volt, bár nem annyit dobott, amennyit szeretett volna.

„Örülök neki, hogy helyt tudtam állni, az biztos, hogy annál a helyezésnél előrébb fogok végezni, mint amivel kikerültem” 

– nyilatkozott.

Hozzátette, 72–73 méter körüli eredményt várt magától, ami „benne is volt a pakliban, pici hiányzott hozzá”.

A kétszeres vb-bronzérmes Halász Bence, valamint Rába Dániel a 11.35-kor kezdődő B csoportban szerepel.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »