Változatos program a Székely Vágtán

Változatos program a Székely Vágtán

Pénteken kezdődik az Óriáspince-tetőn a térség legjelentősebb lovas-rendezvénye. A 11. alkalommal megszervezett Székely Vágta az 1848-as szabadságharc legfiatalabb tábornoka, Czetz János emlékének adózik születése 200. évfordulója alkalmából. A szervezők gazdag programmal várják a látogatókat, a futamok mellett – melyeken idén 20 ló-lovas pár áll rajthoz — különböző bemutatók, előadás és koncert, filmvetítés és családi programok biztosítanak alkalmat a szabadidő tartalmas elöltésére.

Egy kaland-dokumentumfilm, A lovasíjász vetítése nyitja pénteken 19 órakor a háromnapos rendezvényt, majd a Nemzeti Lovas Színház nagyszabású előadása, a Szent László, a lovagkirály című népi rockopera nyilvános főpróbáját tartják 21.30 órától. A középkori lovagi tornák hangulatát idéző produkció 20 lóval és 60 gyalogos szereplővel valósul meg, rendezője Pintér Tibor, aki egyben Szent László szerepét is játssza. Az előadásban láthatjuk még Mohácsi Márkot, Ilyés Jenifert illetve Papadimitriu Athinát is, közreműködik a Nemzeti Lovas Színház tánckara és lovasai.

Hírdetés

A Székely Vágta megnyitója szombaton 11 órakor kezdődik, majd lovasíjász- és lovas kaszkadőr bemutatók következnek, délután huszár ügyességi versenyre kerül sor, 18.30 órától pedig megtartják az előfutamokat. Aki ezt követően is az Óriáspince-tetőn időzne, 21.30 órától megtekintheti a Szent László, a lovagkirály rockoperát.

A vasárnap jobbára a lovas futamok jegyében zajlik, délben a Góbé Olimpia, délután pedig a Góbé Futam és a Székely Vágta döntőjén biztathatják kedvenceiknek a látogatók. Kora este a magyar néptánc autentikus elemeit virtuóz ritmusjátékokkal ötvöző 4 for Dance táncshowja látható, majd 19.30 órától Péter Szabó Szilvia (NOX) akusztikus koncertjén vehetünk részt.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz kézműves vásár az Óriáspince-tetőn és gyermekfoglalkozások is, a helyszínre kitelepedő lacikonyhák pedig harapnivalót is kínálnak a látogatóknak. A szervezők tájékoztatása szerint a rendezvény idején a Multitrans egész napos járatot biztosít Sepsiszentgyörgy és az Óriáspince-tető között.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »