Valeriu Gheorghițã: elképzelhetõ, hogy szükség lesz egy harmadik adagra is az oltásból

Valeriu Gheorghițã: elképzelhetõ, hogy szükség lesz egy harmadik adagra is az oltásból

Az oltási kampány koordinátorát, Valeriu Gheorghiţă-t egy szombat esti tévéműsorban kérdezték a legfrissebb adatokról és az oltással kapcsolatos tudnivalókról. A kampányvezető bejelentette, hogy azok a gyógyszergyártók, amelyek kifejlesztették az anti-COVID-19 oltóanyagokat, már a vakcináknak az új mutációkra való hatását tesztelik.

Az eredmények függvényében dől el, hogy szükség lesz-e egy harmadik adag szérumra is, amely teljessé tenné a védettséget. Gheorghiţă azonban nem hiszi, hogy szezonálisan kell majd oltani a koronavírus ellen, mint tesszük az az influenza elleni harcban.

Hírdetés

„Valószínűleg, ha az új mutációk által okozott fertőzések nagy gyakorisággal fordulnak elő a már beoltott lakosság körében, akkor szükség lehet egy harmadik adag beadására az új törzsekhez igazított vakcinával” – mondta a CNCAV elnöke.

Valeriu Gheorghiţă-t az oltás után megszerzett immunitás időtartamáról is megkérdezték. „Véleményünk szerint valószínűleg az immunválasz mértékéről legalább 12 hónapos védettségről beszélhetünk, de további adatokra van szükségünk az oltottak rendszeres ellenőrzésével” – válaszolta az orvos. (hírszerk.)

Nyitókép: képernyőmentés a műsorból


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »