Választási ígéretet tett a Fidesz: nem lesz buszpályaudvar a Mészáros utcában

Választási ígéretet tett a Fidesz: nem lesz buszpályaudvar a Mészáros utcában

A XII. és az I. kerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltje civilekkel járta be kedden a területet.

„A budaiakkal együtt” tervezi Fürjes Balázs megakadályozni, hogy az I. kerületi Mészáros utcában – a Déli pályaudvar és a budai vasúti alagút közötti vasúti terület peremén – buszpályaudvar létesüljön, a tervezést korábban az I. kerületi önkormányzat kezdte meg már az új, ellenzéki vezetés alatt.

A Budapest-fejlesztési államtitkár szerdai Facebook-posztjában kitér rá, hogy kedden az I. kerület fideszes képviselőjelöltjével, Böröcz Lászlóval együtt a területre látogatott a Naphegyért civil szervezet képviselőivel, ott egyeztettek.

Hírdetés

„Budavár baloldali városvezetése az itt élők megkérdezése nélkül fogott neki egy hatalmas, több mint félszáz autóbuszt befogadó buszparkoló tervezésének. A környéken élő budai polgárok azonnal és világosan megüzenték: nem kérnek a baloldali városvezetés rossz ötletéből!” – olvasható a posztban.

Fürjes Balázs azt ígérte, a MÁV-hoz tartozó területen megválasztásuk esetén – ugyanis ő a hegyvidéki képviselőjelöltje a nagyobbik kormánypártnak április 3-án – az érintett állami cégek és a MÁV-Volán csoport felé is eljárva megakadályozzák a több tucat busz várakoztatására tervezett buszparkoló építését.

Fürjes Balázs szerint a kerület azt tervezi, hogy a Mészáros utcába költözteti a Vérmezőn szélén álló és a Várba érkező turistákat szállító buszokat, jelentős környezeti és forgalmi terhelést okozva.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »