Felföldi László pécsi megyéspüspök lesz a csíksomlyói pünkösdi búcsú szónoka

Felföldi László pécsi megyéspüspök lesz a csíksomlyói pünkösdi búcsú szónoka

A csíksomlyói kegyhely közleménye szerint május 18-án, szombaton 12.30-kor kezdődik a pünkösdi fogadalmi búcsú ünnepi szentmiséje a Hármashalom-oltárnál; a szentmise szónoka Felföldi László pécsi megyéspüspök lesz. A csíksomlyói búcsúi szentmisét, amely a magyar nép legnagyobb zarándoklata, a Duna TV élőben közvetíti.

A csíksomlyói kegyhely ferences őrei minden évben mottót választanak az adott évre, amely egyben a pünkösdszombati fogadalmi nagybúcsú mottója is. A Gyulafehérvári Főegyházmegye pasztorális évének választott témájához  „Imádsággal megújuló közösség” – kapcsolódva az idei csíksomlyói nagybúcsú mottója: „Újuljatok meg!” (Ef 4,23).

A pünkösdi fogadalmi nagybúcsú május 17-én, pénteken 18 órakor a nyitó szentmisével kezdődik, amelyet rózsafüzér imádság és virrasztás követ a kegytemplomban.

Május 18-án, szombaton 10.30-kor indul el a kordon a Nyeregbe, ahol 12.30-kor kezdődik az ünnepi szentmise a Hármashalom-oltárnál.

Hírdetés

A pünkösdszombati program 17 órakor csángó szentmisével folytatódik a Szent Péter és Pál-plébániatemplomban. Délután pünkösdi vigília szentmise lesz a kegytemplomban, ahol éjszakai virrasztást tartanak.

Május 19-én és 20-án az ünnepi miserend szerint mutatnak be szentmiséket a csíksomlyói kegytemplomban – adta hírül a csíksomlyói kegyhely.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Ozsváth Judit/Romkat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »