Válasszunk magunknak, ne másnak

Válasszunk magunknak,  ne másnak

Közeledik egy nagyon fontos nap, az európai parlamenti, valamint a helyi és megyei önkormányzati választásoké. Június 9-e sorsdöntő lehet létünk és megmaradásunk szempontjából is.

Az Európai Unió parlamenti képviselőinek megválasztása fogja meghatározni (minden tagállamban), hogy a közeljövőben és hosszú távon béke vagy háború lesz-e földrészünkön vagy talán az egész világon. Tehát a megválasztott és oda küldött politikusok józan vagy nem józan gondolkodása, cselekedetei fogják eldönteni Európa további sorsát, létét vagy nemlétét.

Nekünk, székely-magyaroknak a helyhatósági választásokon nyertes elöljárók és tanácstagok fogják meghatározni életkörülményeinket a következő évekre. Épp ezért készüljünk jól fel a választásokra, és cselekedjünk figyelmesen. Egymilliónál kicsit több romániai magyar szívnek kell most egyszerre dobbannia, hogy szülőföldünkön megmaradhassunk legalább annyi ideig, mint amennyi eddig éltünk itt: még vagy 1100 esztendeig.

Hírdetés

A vak is látja, hogy mennyi fondorlatos módon akarják kivenni a magyarság kezéből a jogot, elgyengíteni a közösséget ott is, ahol a többség magyar ajkú (vagy netán magyarul beszélő román, ugye, Ciolacu miniszterelnök úr?). A román pártok sok magyarlakta településen indítanak teljes tanácsosi listát és polgármesterjelöltet is, különösen az AUR tör előre nagy erővel Erdélyben és Székelyföldön is. E törtetést nem tudjuk másként lefékezni vagy leállítani, csak úgy, hogy nagy számban megyünk választani és a mieinkre szavazunk. Van itt elég rátermett személy, aki képes jól vezetni az itt élőket, legyenek bármilyen nemzetiségűek, az AUR pedig maradjon ott, ahová a hamis csillogásával való. Sajnos a magyar pártok is többféle elv és elmélet szerint szerveződnek, de az mégiscsak közös bennük, hogy mind a magyarság megmaradásáért küzdenek.

Járuljunk tehát minél nagyobb számban az urnákhoz június 9-én, és válasszuk ki magunk a saját vezetőinket. Ha nem ezt tesszük, ki tudja, lesz-e még alkalmunk rá a későbbiekben.

N. Kányádi Mihály, Szentivánlaborfalva


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »