Vak nőt fosztott ki egy többszörös visszaeső férfi

Vak nőt fosztott ki egy többszörös visszaeső férfi

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű 27 éves férfival szemben, aki néhány hónappal ezelőtt, egy budapesti bevásárlóközpontban, a segítségnyújtás látszatát keltve fosztott ki egy vak nőt.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott 2023. október 27-én késő délután, egy Budapest VI. kerületi bevásárlóközpontban megszólított egy vak nőt, és megkérdezte, hogy segíthet-e neki valamiben. A sértett elmondta, hogy a laptopját szeretné feltölteni, ezért töltőállomást keres, a férfi pedig felajánlotta a segítségét.

A vádlott ezután a bevásárlóközpont étterem részéhez kísérte a nőt, aki letette a táskáját egy székre, majd elővette a laptopját, amelyet tölteni szeretett volna. A vádlott ekkor a nyitott táskából – kihasználva a sértett bűncselekmény elhárítására képtelen állapotát – kivette a sértett mintegy 50 000 forint értékű mobiltelefonját, majd azzal együtt távozott a helyszínről.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az elkövetőt, mint többszörös visszaesőt, kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »