Vajon mi az igazság? Állítólag támadásra készültek az ukránok a szakadár köztársaságok ellen

Vajon mi az igazság? Állítólag támadásra készültek az ukránok a szakadár köztársaságok ellen

A Donyec-medence szakadár “köztársaságai” elleni átfogó ukrán támadást előzött és hiúsított meg az Ukrajna elleni orosz “különleges hadművelet” – jelentette ki szerdán Viktor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A tábornok szerint állítását az ukrán nemzeti gárda titkos dokumentumai bizonyítják, amelyek az invázió során az orosz fegyveres erők birtokába jutottak.

Hírdetés

Konasenkov szerint az egyetlen tisztázandó kérdés az, hogy az Egyesült Államok és a NATO milyen mértékben vett részt az ukrán támadás tervezésében.

Az orosz védelmi minisztérium által bemutatott, ukrán nyelvű parancs a nemzeti gárda 4. operatív dandárja zászlóaljtaktikai csoportja kiképzésének megszervezéséről rendelkezik az ukrán fegyveres erők által végrehajtandó összehangolt harci művelethez. A dokumentumot az ukrán nemzeti gárda észak-kijevi, dél-odesszai és nyugati területi csoportfőnöksége vezetőjének címezték.

Konasenkov külön felhívta a figyelmet arra, hogy a parancs hangsúlyozottan foglalkozik a személyi állomány gondos kiválasztásának, pszichológiai kivizsgálásának és magas szintű motiváltságának kérdésével. Az egyik pont megtiltja az olyan nemzeti gárdisták bevetését, akik “nem kielégítő” eredményt értek el a kockázatra való készség szempontjából.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »