Vagy cenzúra, vagy pedig a 100 milliárdos közmédiát kicsit sem érdekelte a vendéglátósok tüntetése

Vagy cenzúra, vagy pedig a 100 milliárdos közmédiát kicsit sem érdekelte a vendéglátósok tüntetése

Miközben a megélhetés és támogatás nélkül maradt tüntetésre kényszerülő vendéglátósok a rendőrséggel néztek farkasszemet, a közpénz milliárdokból működő állami média arra nem volt hajlandó, hogy legalább egy fotóst elküldjön a Hősök terére. 

A Magyar Távirati Iroda és a „tudósításából” dolgozó hirado.hu egészen szürreális módon számoltak be az elkeseredett, amúgy dolgozni – így adózni – akaró emberek akciójáról. Ennyi a hír:

„A koronavírus-járvány miatt bevezetett, a vállalkozásokat érintő korlátozások ellen tüntettek vasárnap a budapesti Hősök terén. A tiltakozást a Facebookon szervezték. Az interneten megjelent fotók alapján körülbelül pár százan gyűlhettek össze a Hősök terén, a többség maszkot viselt. Az eseményen nagy volt a rendőri készültség, többeket igazoltattak is”.

Majd aláhúzták, hogy pénteken a rendőrség figyelmeztetett, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet értelmében „rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos”.

Az M1 Híradó online felületén kicsit nehezebb helyzetben voltak, hiszen csak az MTI beszámolójára támaszkodhattak a „Tömeges üzletnyitást sürgettek tüntetők a Hősök terén” című hírükben, de megoldották: címlapfotóként illusztrációt használtak. 

Hírdetés

hirado.hu


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »