Vadászfegyverrel lőtte fejbe az apját egy 18 éves gyagyás

Vadászfegyverrel lőtte fejbe az apját egy 18 éves gyagyás

Fejlövéssel végzett apjával egy 18 éves férfi a Somogy megyei Szulok község külterületén. A fiatal férfit a Terrorelhárítási Központ közreműködésével Budapesten, egy IX. kerületi szállodában fogták el – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hírdetés

A nyomozó hatóság tájékoztatása szerint L. Martin közvetlen közelről, vadászként dolgozó apja fegyverével akkor követte el tettét, amikor az áldozat egy német vendégvadász által elejtett vaddisznót zsigerelt ki. A férfi a bűncselekményről hangfelvételt készített a telefonjával.

Az elkövető a gyilkosság után a Dráva partján időzött, később visszatért a helyszínre, hogy eltüntesse a nyomokat, ágakkal és avarra fedje be a holttestet, végül az apja otthonából elhozott további két fegyverrel és mintegy 300 lőszerrel Budapestre utazott, ahol egy IX. kerületi szállodában vett ki szobát. Mivel a fegyverek nála lehettek, a TEK segítségét kérték az elfogáshoz.

A férfi az elfogása után részletes, feltáró beismerő vallomást tett. Tettét azzal indokolta, hogy „olyan világmegváltó dolgokat akart tenni az emberiség érdekében, amit az apja – a megtestesült gonosz, az antikrisztus – megakadályozott volna”.

L. Martin a rendőröknek azt mondta, múlt hét kedden döntött úgy, hogy megöli az apját. Három napig gondolkozott a gyilkosságon, majd ezért kérte, hogy vele mehessen a pénteki vendégvadászatra. A vaddisznó lelövése után elmentek vacsorázni a német vendégvadásszal, és a fiú már evés közben is azon gondolkozott, hogyan ölhetné meg az apját. Ekkor döntötte el, hogy vár a vaddisznó kizsigereléséig. Végül Szulok és Barcs között, a Posta úton álltak meg. Amikor az apa kiszállt, és elkezdte kizsigerelni a vaddisznót, a fiú csőre töltötte a nála lévő golyós vadászpuskát, felvette a fülvédőt, majd közvetlen közelről fejbe lőtte az apját. Mindezt hangfelvételen rögzítette. Azért vette fel a gyilkosságot, hogy később a Youtube-on megjelentethesse. Így akarta a világ tudtára adni, hogy kiiktatta azt az embert, aki „a világ megrontásán, a világbékével szemben” tevékenykedik. Később az apja autóját és fegyvereit azért szállította Budapestre, hogy eltűnésnek álcázza a történetet.

Az elkövetőt emberölés és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés gyanúja miatt őrizetbe vették, az eljárásba elmeorvosi szakértőt vonnak be.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »