Úszni is tanulnak a gyermekek (Bevezetés a sportba)

Úszni is tanulnak a gyermekek (Bevezetés  a  sportba)

Több mint egy hete úszásoktatással bővült a Bevezetés a sportba elnevezésű program, amelynek részeként 3600 sepsiszentgyörgyi óvodás és elemi osztályos gyermeket mozgatnak meg hetente. A projekt bővítésének köszönhetően március 28-tól 600 negyedik osztályos diák ismerkedhet a víz testre gyakorolt jótékony hatásával, tanulhat úszni a tanév hátralévő részében.

A programot 2017-ben azzal a céllal indította útjára Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Királypingvinek Jégkorong Klubbal együttműködve, hogy megmozgassa a gyermekeket és játékosan bevezesse a sportba, ám az évek során a sikernek köszönhetően immár hat évfolyam vesz részt a kezdeményezésben, a nagycsoportos óvodásoktól a negyedik osztályos diákokig. A programot a járvány miatt két évig felfüggesztették, azonban a korlátozások megszűnése után újraindult a korcsolyaoktatás, sőt, a tavaly novemberben bezárt, idén márciusban megnyílt Román Vilmos Uszodában elkezdték az úszásoktatást.

„A program a korcsolyaoktatással indult, viszont egyértelmű volt, hogy ez a városnak nem elég, ezért átfogóbbá kellett tenni. Igyekszünk a gyermekeket megtanítani a specifikus mozgásra, így egyértelmű volt, hogy a korcsolyázás után az úszás következik. Évről évre bővültünk, így eljutottunk oda, hogy a negyedik osztályosok úszni tanulhatnak. Hetente 600 gyermek vesz részt az úszásoktatásban, egy alkalomra két osztály érkezik az uszodába, ahol egyszerre négy oktató foglalkozik diákokkal” – fogalmazott Miklós Ervin, a Bevezetés a sportba program koordinátora.

 

Hírdetés

 

A programvezető szerint a résztvevők lelkesek, nagyon szeretik az úszást, az első héten néhányan idegenkedtek a víztől, viszont a második órán már bátrabban vágtak neki, s az oktatók arra törekednek, hogy megtanítsák a gyermekeket a helyes mozgásra. A szülők is pozitívan állnak a bővített programhoz, amely ingyenes a hat évfolyamnak. A felkészítő tanárok válaszolnak az esetleges kérdésekre, videókat készítenek, hogy megmutassák az oktatás menetét a szülőknek. Ha valakinek nincs úszószemüvege vagy úszósapkája, akkor a programfelelős biztosít számára.

Miklós Ervin elmondta, a Bevezetés a sportba programnak köszönhetően a kisgyermekek kipróbálhatnak több sportágat, majd a megszerzett tapasztalataik alapján döntést hozhatnak, hogy később melyikkel szeretnének komolyabban foglalkozni. Április 14-ig zajlik a korcsolyaoktatás a fedett műjégpályán, majd a vakáció után a résztvevők a Sepsi Arénában folytatják a tevékenységet, ahol labdajátékokkal és különböző ügyességi gyakorlatokkal ismerkedhetnek, játékosan tanulnak kosárlabdázni és futballozni hetente egyszer.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »