Ukrán vezérkar: orosz rakétaegységek ellen intéztek támadást az ukrán erők a Krímben

Ukrán vezérkar: orosz rakétaegységek ellen intéztek támadást az ukrán erők a Krímben

A megszállt Krím-félszigeten állomásozó orosz rakétazászlóaljak ellen intéztek támadást az ukrán erők hétfőre virradó éjjel – közölte hétfőn az ukrán vezérkar a Telegramon.

– írta közleményében a vezérkar. Hozzátette, hogy az orosz erők egyik ukrán rakétát sem tudták befogni és megsemmisíteni. Az ukrán rakétáknak a jelzett területeken végrehajtott csapásai után rögzítették, hogy az Sz-300-as és Sz-400-as rendszerekhez tartozó radarok működése azonnal leállt.

Dmitro Pletencsuk, az ukrán déli erők stratégiai kommunikációs központjának vezetője egy tévéműsorban elmondta, hogy miután az ukrán erők több tucat orosz hajót eltaláltak, az orosz hadsereg tengeralattjárókat vont a térségbe, hogy járőrözzenek a Fekete-tengeren. Szavai szerint jelenleg négy tengeralattjáró van az Azovi- és a Fekete-tengeren, amelyek közül három robotrepülőgép-hordozó.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghallgatta Olekszandr Szirszkij főparancsnok jelentését a frontvonalakon kialakult helyzetről – írta az államfő a közösségi oldalain. Közölte, hogy jelenleg a donyecki régióban a legsúlyosabb a helyzet.

Az ukrán védelmi erők mindent megtesznek állásaik stabilizálása és védelme érdekében”

Hírdetés

– tette hozzá. Zelenszkij a Telegramon egy másik bejegyzésben cáfolta Ramzan Kadirov csecsen vezető múlt heti kijelentését arról, hogy egy csecsen alakulat elfoglalta az északkelet-ukrajnai Szumi megyében Rizsivka települést.

Az ukrán fegyveres erők teljes mértékben kézben tartják a helyzetet. A megszállók szabotázscsoportként működnek, de megsemmisítik őket”

– írta az államfő. Jurij Zarko, a bilopilljai kistérség vezetője az ukrán Szabadság rádiónak nyilatkozva hozzátette: azok a fotók és videófelvételek, amelyeket Kadirov nyilvánosságra hozott a szerinte elfoglalt faluból, nem felelnek meg a valóságnak, mivel Rizsivkában nincsen sem folyó, sem olyan épületek, amelyek azokon láthatók.

Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója a Telegramon közölte, hogy az orosz hadsereg hétfőn irányított légibombával támadta a Harkiv város melletti derhacsivi járást, aminek következtében egy ember meghalt, két másik pedig megsebesült.

Roman Mrocsko, a déli Herszon város katonai közigazgatásának vezetője a Telegramon azt írta, hogy az orosz csapatok folyamatosan ágyúzzák a megyeszékhelyt, eddig egy sebesült nőről érkezett jelentés.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »