Ukrajnában egy részeg férfi térden állva kérte a rendőröket, hogy vigyék be és a nyugdíjasok figyelmébe ajánljuk: április 29-i hírösszefoglaló

Ukrajnában egy részeg férfi térden állva kérte a rendőröket, hogy vigyék be, mert fél a feleségétől (Video); A nyugdíjasok figyelmébe!; Öngyilkosság a nagyszőlősi rendőrségi fogdában; Menesztették a Naftohaz ukrán állami gázvállalat vezetőjét; 900 ezer hrivnya értékű csempészcigarettát fedeztek fel a határőrök Kárpátalján. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 29-én.

Ukrajnában a térdre borult részeg férfi arra kérte a rendvédelmiseket, hogy vigyék a rendőrségre őt, mert állítása szerint a felesége megöli őt, amiért ivott. Egyelőre nem tudni, hogy Ukrajna melyik városában történt ez az eset, de a videót már aktívan kommentálják a közösségi hálózatokon. „A férfi maga a hibás. Ha olyan rosszul érzi magát vele, akkor miért nem hagyja el őt?” – írja a Telegram-csatorna egyik felhasználója.

Ukrajna Miniszteri Kabinete 2021. március 29-én elfogadta a 277-es számú „A nyugdíjak és egyes segélyek lakóhely szerinti kifizetésével kapcsolatos pótlólagos intézkedésekről” szóló kormányrendeletet. Ennek alapján 2021. szeptember 1-ig Ukrajna Nyugdíjalapja pályázatot ír ki  a nyugdíjak és segélyek lakóhely szerinti kifizetéseinek végrehajtására – írja Vass Ottó Facebook-oldalán. 

Hírdetés

Egy előzetes letartóztatásban lévő személyt holtan találtak a nagyszőlősi fogdában. A fogvatartott halálát orvosok állapították meg. Az eset április 26-án történt. A férfi felakasztotta magát. Az öngyilkost rablással vádolták, azért volt előzetes letartóztatásban.

Az ukrán kormány szerdai ülésén határozatot hozott, amelynek értelmében meneszti posztjáról Andrij Koboljevet, a Naftohaz ukrán állami gázvállalat vezetőjét. Koboljev a Facebookon azt írta, hogy a menesztéséről a sajtóból értesült, ezért a hírt nem tudja kommentálni. Közölte, hogy ő maga nem nyújtott be felmondást.

Kárpátalján a csempészek április 29-én hajnalban 62 mesterkartonnyi cigarettát próbáltak átjuttatni a szomszédos Romániába. A törvénysértők illegális tevékenységét a Munkácsi Határőr Osztag emberei akadályozták meg. Meglátva a határőröket, a csempészek a figyelmeztető lövések ellenére is elmenekültek. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »