Újévi kabarékat közvetít a Kolozsvári Magyar Opera

Újévi kabarékat közvetít a Kolozsvári Magyar Opera

Idén is folytatódik a Kolozsvári Magyar Opera online közvetítéseinek sorozata. A 2014-ben bemutatott Letshow újévi kabaré felvételét csütörtökön 19 órától, a 2015-ös Letshow újramelegítve szilveszteri előadást pedig vasárnap 19 órától követhetik figyelemmel az érdeklődők az intézmény YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán.
A két előadás a közönség és a társulat visszajelzései mellett a szakmai zsűri tetszését is elnyerte, a 2014-ben bemutatott Letshow produkciót ugyanis a legjobb musical-előadás díjával jutalmazták.

Béres László rendező azt mondta, a rövid és gyors próbafolyamat után színvonalas mulattató előadást hoztak létre annak idején.

Hírdetés

„Amikor Kulcsár Szabolcs karmester úrral összeültünk átgondolni és kidolgozni a szilveszteri műsort, tudtuk, hogy olyan műfajjal állunk szemben, melynek nagyon jól meghatározott keretei vannak, és nagyon könnyű melléfogni. Kihívás volt a kitűzött cél: olyan igényes újévi kabaré létrehozása, amely minden kolozsvári és erdélyi néző számára kiváló, minőségi szórakozást nyújt” – mondta a rendező. Úgy fogalmazott, habár különálló részekből áll, az egymástól távol álló műfajok mégis szerves egységet alkotnak az előadásban: van benne berlini kabaré, magyar népzene, Broadway-i típusú musical, operett és még mulatós zene is.

– nyilatkozta a rendező a 2014-es produkcióról. Ugyanezt a koncepciót követték 2015-ben is, amikor újragondolva és kiegészítve kabaréjelenetekkel, meghívott előadókkal, fellépőkkel, és rengeteg újdonsággal színpadra állították a Letshow újramelegítve előadást.

A produkcióban vendégként lépett fel a Jazzybirds és a Tokos Zenekar, a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »