Újabb sétányt hoznak létre a Kopaszi-gát vonalától délre

Újabb sétányt hoznak létre a Kopaszi-gát vonalától délre

A kelenföldi Duna-parton épülő új, lineáris zöld parkról és gyalogos-kerékpáros sétányról számolt be Fürjes Balázs.

A kelenföldi Duna-parton, a Kopaszi-gát vonalától délre terveznek egy 3,6 kilométer hosszú gyalogos és biciklis sétányt, egy igazi zöldfolyosót futópályával, tűzrakóhellyel és minőségi, zöld pihenőterekkel. Fürjes Balázs olyan területet ígért, ahol a környéken élő újbudaiak munka után sportolhatnak, piknikezhetnek és kikapcsolódhatnak.

Jelenleg ez egy elhagyatott, sok helyen gazos terület, amelyet a környező, volt ipari, barnamezős területek miatt szinte alig lehet megközelíteni.

Hírdetés

„A Hengermalom úttól egészen a XI. kerület határáig, a Hosszúréti-patakig egy közvilágítással felszerelt, sokfunkciós sétányt, egy 20-30 méter széles lineáris zöld parkot álmodtunk meg: futópályával, színvonalas utcabútorokkal, több és jobb minőségű zöldfelülettel, akár kutyafuttatóval, tűzrakóhellyel és számos sportolási lehetőséggel” – írta Facebook-oldalán Budapest 3-as választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Forrás: Facebook/Fürjes Balázs
Forrás: Facebook/Fürjes Balázs

A tervezett sétány meghosszabbítása lesz a Kopaszi-gáttal szemben az Öböl utca vonalában létrejött, fákkal, gyalogossétánnyal és futópályával felszerelt zöld pihenősávnak. Az ígéretek szerint a Galvani utca vonalában épülő új Duna-hídhoz is szervesen kapcsolódik majd – a budai hídfőnél a 20-30 méteres zöld sáv kiszélesedik, és egy fás, zöld liget jön létre. Az új bringautakkal és a hídkapcsolatokkal pedig Ferencváros és Csepel, valamint a Déli Körvasút fejlesztésével és a budai fonódó villamos déli meghosszabbításával épülő bicikliút is elérhető lesz.

A jövőben szakmai fórumot és workshopot terveznek a fejlesztésről.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »