Újabb idősek otthonáról gondoskodik júliustól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Újabb idősek otthonáról gondoskodik júliustól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat július 1-jével átvette a tolnai idősotthon fenntartását. Az intézmény a jövőben Gondviselés Háza Tolnai Idősek Otthona néven gondoskodik a rászoruló idős emberekről.

A 42 férőhelyes intézmény ezentúl – a szintén a szolgálat által fenntartott szekszárdi idősotthon tagintézményeként – Gondviselés Háza Tolnai Idősek Otthona néven működik – olvasható a karitatív szervezet dél-dunántúli régiójának közleményében.

Az intézményt 2006-ban alakították ki a korábbi laktanya egyik legénységi épületéből. A 780 négyzetméter alapterületű épületben a lakókat egy-két ágyas szobákban helyezik el, az idősekről 18 dolgozó gondoskodik – tették hozzá.

Hírdetés

A város önkormányzata áprilisban döntött arról, hogy az otthon fenntartását át kívánja adni az Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak azzal a céllal, hogy minél több Tolnán élő idős embernek nyújtsanak biztonságos ellátást a lehető legmagasabb színvonalon.

A közleményben idézték Jónás Gergelyt, a szolgálat regionális ügyvezetőjét, aki azt emelte ki, hogy „a szeretetszolgálathoz érkező adományok és a jól működő önkéntescsoportok munkája jelentősen hozzájárul a színvonal biztosításához”.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »