Újabb három Leopard 2A7 páncélost kapott a Magyar Honvédség

Újabb három Leopard 2A7 páncélost kapott a Magyar Honvédség

Újabb három Leopard 2A7 páncélost kapott a Magyar Honvédség. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter elmondta, az augusztus 28-án érkezett három darab Leopard 2A7HU-val immáron 21-re bővül a Magyar Honvédség tatai páncélosdandár eszközparkja.

A honvédelmi miniszter hozzátette: a 11. Harckocsizászlóalj átfegyverzése folyamatosan zajlik a korábbi T-72-es harckocsikról. Legutóbb július elején érkezett három Leopard 2A7HU harckocsi Tatára. A német Leopard 2A7+ magyar verziója, a 2A7HU a Leopard harckocsicsalád legmodernebb típusa, kimagasló pontossággal bíró fegyverzete mellett; modernizált, moduláris, és döntött toronypáncélú páncélkialakítása magasfokú védelmet biztosít, amely aktív védelmi rendszerekkel tovább fokozható. A Leopard 2A7-esek kategóriájukban magas sebességgel, manőverezőképességgel rendelkeznek és rendkívül megbízhatóak.

Hírdetés

A tárcavezető emlékeztetett: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program egyik kiemelt része a harckocsizó fegyvernem modernizációja. A high-tech haditechnikai eszközből 2028-ig összesen negyvennégy darab érkezik Magyarországra.

honvedelem.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »